Bartumeu creu que el plantejament de CR en matèria fiscal es contradiu amb el seu programa electoral

Autor: rosa burgos
Font: més andorra
Publicat el: 11 de Març de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va respondre ahir a la roda de premsa del Consell de Ministres a les propostes legislatives fiscals de Coalició Reformista.

Segons Bartumeu, el CR «es contradiu» a l’hora de fixar les condicions per donar suport a la reforma fiscal, pel que fa a l’aprovació dels impostos directes, i «no té res a veure amb el que plantejava en el seu programa electoral».

Bartumeu va declarar que el programa electoral de CR «deia que una reforma tributària també incentivaria l’economia i ara ens diuen d’endarrerir el calendari d’aplicació i posar un nivell de taxa impositiva molt baix». Segons el Cap de Govern, «si no es signen convenis per evitar la doble imposició no podrem incentivar l’economia».

I és que Bartumeu va remarcar, en tot moment, que «pel Govern el més important és la reforma tributària i en cap cas es faran projectes de llei per via de les rodes de premsa».

Crèdits extraordinaris

D’altra banda, la manca de pressupost per aquest any fa que el Govern hagi aprovat crèdits extraordinaris i suplements de crèdit per un valor total de 27,5 milions d’euros.

El Govern va aprovar ahir tres projectes de llei de crèdit extraordinari, set projectes de llei de suplement de crèdit i un projecte de llei de crèdit extraordinari a petició de la Sindicatura.

Dels 17 milions d’euros que l’Executiu destinarà als pagaments de diferents projectes de llei, els més quantiosos, és a dir, amb una dotació més important, 10 milions d’euros en total, són els que fan referència a transferències a la CASS pel que fa a prestacions familiar, uns pagaments que hauria d’haver assumit l’anterior govern.

Una altra de les partides és també de 10 milions d’euros per continuar les obres de la nova seu del Consell General, i que es va elaborar a petició de la Sindicatura. Finalment, Jaume Bartumeu, es va mostrar convençut que els grups parlamentaris donaran el suport suficient per aprovar aquests projectes de llei, tal com es va evidenciar durant la darrera sessió de debat del pressupost del Consell General.

pdf3.jpg