Els inscrits al Servei d’Ocupació creixen al febrer amb 95 noves sol·licituds

Autor: redacció
Font: bon dia
Publicat el: 11 de Març de 2010

El nombre d’inscrits al Servei d’Ocupació va experimentar un increment xifrat en 95 persones al mes de febrer. D’aquesta manera, el total d’inscrits en aquest servei que busquen feina s’eleva fins a 654. Cal exposar, però, que d’aquestes 654 demandants de feina, 155 són persones que volen millorar la seva situació laboral i la resta, 499, són inscripcions corresponents a treballadors que no tenen feina i que per tant en busquen una.

Una altra dada que cal tenir en compte és que des del Servei d’Ocupació s’ofereix un total de 316 feines, que no serveixen per cobrir les demandes actuals.

Novament, i com ja és habitual, és precisament el personal no qualificat el que més demandes ha tramitat, i en aquest sentit cal esmentar que hi ha 126 persones del sector de la construcció i 107 persones més no qualificades que cerquen una feina. També hi ha 91 inscrits que busquen un lloc de treball i que provenen del sector dels serveis i la restauració.

Pel que fa a les edats de les persones que sol·liciten una feina, cal destacar que 225 tenen entre 40 i 59 anys i 154 en tenen entre 26 i 39. Hi ha més demandes d’homes (355) que de dones (144), i finalment cal assenyalar que els sol·licitants solen ser de nacionalitat espanyola (155) i portuguesa (153), tot i que també n’hi ha 113 que són andorrans.

Una altra dada que s’ha facilitat des del servei d’Estadística és el temps que acumulen de residència les persones que demanen feina, i en aquest sentit es pot comprovar que no són les persones que fa menys temps que estan al país les que més busquen un lloc de treball, sinó que les peticions estan força repartides entre les que tenen més temps de residència i les que menys.

Pel que fa als beneficiaris de la prestació de desocupació involuntària, 50 en total, 33 tenen entre 39 i 50 anys; hi ha 43 homes per 7 dones i hi ha 19 beneficiaris de nacionalitat portuguesa i 16 que tenen l’espanyola. Una altra dada és que 21 d’aquestes persones fa vint anys o més que resideixen al país.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va exposar que aquestes xifres els preocupen, però també va assenyalar que des de l’executiu continuen treballant per resoldre els problemes.

pdf3.jpg