El Govern preveu incrementar un 2,5% els turistes i l’activitat comercial durant el 2010

Autor: rosa burgos
Font: més andorra
Publicat el: 10 de Març de 2010

Les reunions entre la Taula de Turisme i a la Taula de Comerç es van materialitzar ahir amb la presentació del Pla d’accions i objectius turístics i comercials del 2010. L’objectiu principal és incrementar un 2,5% el nombre de visitants, així com aconseguir que la despesa mitjana d’un turista sigui de 150 euros, i no de 130 com era fins ara.

D’altra banda, el ministre d’Economia i Finances, Pere López, anunciava que també es vol augmentar un 2,5% les importacions lligades a l’activitat comercial.

López va destacar que «el pressupost que es vol destinar al Pla supera els 12,5 milions d’euros, però que a causa de la manca de pressupost s’hauran d’aprovar suplements de crèdit per tirar endavant algunes iniciatives », com és el projecte de dinamització dels comerços o la potenciació de les noves tecnologies.

En matèria turística, les accions que es volen impulsar durant aquest any són l’aprovació de la nova llei d’allotjaments turístics, la creació de l’Observatori turístic, així com el desenvolupament de les relacions amb l’Organització Mundial del Turisme, la Generalitat de Catalunya i amb la Comunitat de Treball dels Pirineus.

Algunes de les accions que es portaran a terme seran el patrocini d’esdeveniments culturals i esportius, i recuperar el mercat dels operadors turístics, com per exemple els britànics i els irlandesos.

Concretament, el gerent d’Andorra Turisme, Alexandre Andrés, va dir que «es volen crear esdeveniments dedicats a un producte específic de compres, com la setmana de l’esport o la setmana de l’electrònica durant els mesos de menys afluència turística». També «s’ha previst crear un seguit d’activitats per al sector turístic i comercial lligades a un esdeveniment esportiu com és el cas de l’Andorra Ultra Trail, que tindrà lloc al mes de juny». A la tardor, també es farà una acció similar lligada a un esdeveniment cultural encara per definir. I també es vol distribuir smart boxes, unes caixes de regal d’experiències amb les quals es podran comercialitzar diversos productes d’Andorra.

Pel que fa al sector comercial, la coordinadora del desenvolupament econòmic, Carole Cureau, va destacar que «les accions passen pel Programa nacional de crèdits preferents, i pel programa de formació creat conjuntament amb la Cambra de Comerç, que inclou un postgrau d’especialització en comerç al detall, uns mòduls per a la formació continuada dels dependents, unes píndoles formatives, tres tallers de comerç, dos cicles inicials de benchmarking, i un programa de coaching».

Amb els comuns es pretén analitzar la millora dels eixos comercials potenciant la senyalització, les animacions i la implantació de zones per a vianants en les zones comercials.

A més, el Govern ha creat un inventari de locals comercials tancats i buits, i s’ha tramès al Ministeri de Justícia perquè trobi la fórmula per fer que aquests comerços tancats puguin tornar a ser ocupats mentre els processos d’embargament es resolen.

pdf3.jpg