Naudi alerta que els bombers no poden assumir la renovació d’equipament bàsic

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 9 de Març de 2010

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, i el director dels bombers, Joan Carles Recasens, van explicar ahir que la no aprovació del pressupost per al 2010 –“perquè alguns s’han entestat a bloquejar-lo”, va afirmar el polític escaldenc– provocarà un important retard en la renovació de material bàsic per al departament.

Les declaracions les van fer després de la festa de celebració del patró del cos, un acte on també hi era present el president del grup parlamentari d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, que va desmentir els comentaris tot assegurant que l’adquisició d’aquest equipament es pot fer perfectament amb les dotzenes parts.

“El parc mòbil s’ha anat renovant els darrers anys, però hi ha petit material indispensable la compra del qual es veurà dificultada”, va comentar Naudi, que es va referir a “mànegues, cordes o cascos”. El ministre va apuntar que “no s’ha renovat i és antic, no el més modern, que és el que necessiten els bombers”. El polític escaldenc va comentar que la partida necessària per a la millora d’aquest equipament era “d’entre 200.000 i 300.000 euros”, i va avançar que la solució arribarà mitjançant l’entrada d’un crèdit extraordinari.

De la seva banda, Joan Carles Recasens va deixar clar que “el material està obsolet”, i que “si es va demanar és perquè era necessari i ara no el tindrem quan ens faci falta”. El director del cos, que va posar com a exemple dels equips que s’han de renovar “un telèfon de muntanya que ara està espatllat”, va mostrar-se molt crític amb la no aprovació dels comptes tot indicant que “és fàcil no votar un pressupost però s’ha de ser conscient de les conseqüències”.

Eusebi Nomen va voler respondre amb contundència a aquestes afirmacions. “És totalment fals que no es pugui comprar aquest tipus de material, ja que correspon al capítol 2 del pressupost i, per tant, aquesta despesa es pot assumir amb les dotzenes parts”. El parlamentari d’ApC va admetre que les dificultats sí que poden tenir lloc a l’hora d’adquirir un nou camió de desrunament, però va indicar que “la solució és fàcil: que el Govern entri un crèdit extraordinari i tindrà el nostre suport. Que es posi a treballar i que el demani”, va exigir.

pdf3.jpg