Les oficines d’informació turística unificaran la imatge abans de l’estiu

Autor: abel gallardo
Font: diari d'andorra
Publicat el: 9 de Març de 2010

La nova imatge de les oficines de turisme arribaran abans de l’estiu. Transmetre unitat de país i de cohesió als visitants és un dels objectius d’Andorra Turisme per consolidar la marca del Principat.

La voluntat és que els dissenys que es mostrin a partir d’ara siguin prou originals com per cridar l’atenció dels visitants i sàpiguin identificar fàcilment on se situen les diferents oficines turístiques quan vagin a qualsevol indret d’Andorra. L’empresa Aymara, que s’ha encarregat de dissenyar la nova imatge que tindran aquests equipaments, han elaborat uns logotips carregats d’intencionalitat. D’aquesta manera, el director general de la companyia, Toni Colom, explicava que s’han fet retocs en la típica i envoltada en una circumferència de color blau que tothom identifica com a un punt d’informació.

La i del disseny té forma de silueta humana per transmetre que a les diferents casetes s’ofereix una informació personalitzada. De fet, la manera com es distribueix aquesta lletra dins de la circumferència –que en la nova imatge adquireix una forma el·líptica– fa que al nou logotip també s’hi pugui apreciar una a majúscula que busca la intenció, precisament, de potenciar encara més la marca Andorra. “Tot plegat, transmet una concepte de xarxa”, comentava Colom. El canvi de retolació en aquests equipaments costa 25.000 euros que finançarà el Govern en un 50% i l’altra meitat anirà a càrrec dels comuns. Andorra Turisme va presentar ahir, juntament amb Aymara, la nova imatge.

IMATGE FÀCIL D’IDENTIFICAR

“Aquest projecte farà que a partir d’ara els visitants puguin identificar ràpidament aquests equipaments”, comentava la cònsol menor de Canillo i representant dels comuns a Andorra Turisme, Mònica Bonell. La mandatària va destacar que “es potenciarà una imatge forta de país”. El ministre d’Economia i Finances, Pere López, destacava que “es tracta d’un disseny molt innovador”.

L’‘SKYLINE’ ANDORRÀ

L’empresa Aymara també ha dissenyat el que han batejat amb el nom d’skyline andorrà. En aquesta imatge apareix la silueta dels elements més representatius del país. “D’aquesta manera s’hi pot veure Caldea, perquè és un clar reclam dels turistes; el pont de París, que mostra la imatge més urbana d’Andorra; un isard, que significa la part de la fauna; un esquiador en una muntanya; i també una església romànica que representa el vessant més cultural i històric”, deia Colom. El projecte també preveu reformar l’interior d’aquests equipaments, però aquests canvis arribaran més tard. El projecte de la xarxa d’oficines té un pressupost d’uns 175.000 euros i inclou algunes accions ja efectuades, com ara els gestors estadístics, entre altres iniciatives.

pdf3.jpg