Avenç de fons per a despeses de Benestar

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 5 de Març de 2010

El Govern va aprovar ahir un avenç de fons per valor de 778.262,24 euros per fer front a diverses despeses del Departament de Benestar com a conseqüència de la manca de Pressupost i de la pròrroga dels comptes anteriors.

Amb posterioritat –ja que la decisió d’ahir va ser adoptada per extrema urgència–, el Consell General haurà de votar el crèdit extraordinari corresponent.

Segons va informar ahir l’Executiu, la quantitat més elevada a què ha de fer front és de 556.541,27 euros, necessaris per fer front a les despeses derivades de la nova Llei de la Seguretat Social. La llei en qüestió preveu que el Govern contribueixi al finançament de les despeses de la branca general, la branca de jubilació i la branca de prestacions familiars, però el Pressupost del 2009 no contemplava cap partida al respecte.

També hi figura una altra quantitat de 157.117,40 euros conseqüència de la manca de previsió de l’anterior Govern: la Llei de mesures de reactivació econòmica aprovada a final del 2008 preveia unes pensions de solidaritat no previstes als comptes de l’any passat. Per tant, igual que passa amb la Seguretat Social, no hi ha cap quantitat prevista en la dotzena part del Pressupost que es pot activar.

L’última de les tres partides aprovades ahir és ja conseqüència d’una decisió de l’actual Govern, la de fer front a la prestació per atur involuntari. L’Executiu va aprovar ahir un avançament 64.603,57 euros per fer front a aquesta despesa.