Bartumeu no vol pensar en eleccions avançades fins “abans del desembre”

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 5 de Març de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar ahir que no es vol plantejar encara la possibilitat d’un avançament de les eleccions. De fet, no ho farà “fins al desembre”.

A més, el líder de l’executiu posa al davant de qualsevol altra cosa la reforma fiscal. Bartumeu va assenyalar que el Govern s’esforçarà per tirar endavant amb dotzenes parts, una fórmula de funcionament que “té els inconvenients que té” però que, malgrat tot, permet fer inversió, encara que amb limitacions. “Els que es pensaven que bloquejarien l’administració del país s’han equivocat.” El líder socialdemòcrata va mostrar disposició per tirar endavant el nou marc fiscal “i posteriorment signar els convenis que evitin la doble imposició amb Espanya, Portugal i França”. Una vegada resoltes aquestes qüestions, quan s’apropi el final del 2010 “ja veurem si la situació ens permet continuar al Govern o bé és millor convocar eleccions”.

Quant al desenvolupament de la sessió d’ahir, el cap de l’exectiu va assegurar que no estava “gens sorprès” pel resultat de la votació sobre el pressupost. En qualsevol cas considera que s’havia fet evident la “voluntat de bloqueig” tant per part d’Andorra pel Canvi com per part de Coalició Reformista. Amb relació al grup d’Eusebi Nomen, considera que “s’ha demostrat que amb tres consellers es pot bloquejar perfectament el Consell General” i al conseller reformista Jaume Serra va retreure-li que les dades macroeconòmiques negatives “surten d’on surten” a més de recordar- li que el fet que la formació hagi canviat de nom “no modifica la història”.

Francesc Rodríguez era una mi ca més pessimista al final de la sessió. El president del grup parlamentari socialdemòcrata es va mostrar “trist” pel resultat i “preocupat” per les conseqüències a partir d’ara. També va assegurar que no era el moment “de pensar en el pressupost del 2011”.

Una declaració que contrasta amb el que Nomen va posar sobre la taula. El líder d’ApC va assenyalar que la formació estava disposada a treballar en un projecte pressupostari ja amb vista a l’exercici vinent. “És una oferta clara i concreta.”

Jaume Serra, que va ser el portaveu de CR en el debat pressupostari, va assenyalar que el gros dels arguments que havia exposat contra els comptes no havia estat contestat per Pere López, i que l’aprovació de les reserves d’esmena no era suficient per deixar passar el projecte.

pdf3.jpg