Educació treballa en la creació d’una borsa fixa de docents substituts

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 de Març de 2010

La primera sessió ordinària del Consell Rector de l’Observatori Nacional per a la Qualitat de l’Educació (ONQE) va posar sobre la taula les principals reivindicacions dels centres educatius, amb la finalitat de millorar la qualitat de l’ensenyament andorrà.

Una de les demandes és la necessitat de poder dotar el professorat de substituts preparats davant de baixes temporals. En aquest sentit, la ministra d’Educació, Susanna Vela, va explicar ahir que s’està treballant en la creació d’una borsa de docents fixa per cobrir les vacants.

L’equip de substituts seria permanent durant tot el curs i aniria independentment a qualsevol centre educatiu en funció de les baixes. A més evitaria que els alumnes perdessin el ritme de les classes, evitant també que sigui el propi professorat del centre el que les hagi de fer. D’aquesta manera, la borsa fixa de substituts “garantirà la qualitat de l’ensenyament”, va manifestar el secretari general del Sindicat de l’Ensenyament Públic, Josep Molina, present ahir a l’ONQE. Molina va valorar molt satisfactòriament aquesta proposta i va recordar també la necessitat d’actualitzar el Sistema de Gestió i Avaluació d’Acompliment (GAdA) del cos. Aquesta llei es troba aturada i cal treballar-la cara els cursos vinents, va manifestar el directiu del SEP. De fet, aquesta és la principal reivindicació que han realitzat els docents de l’educació andorrana a la ministra durant les visites que ha realitzat els darrers mesos.

MILLORES PER ALS EVENTUALS

Una de les altres demandes realitzades pels centres d’ensenyament, i en la qual el ministeri està treballant, és en la millora dels eventuals i la selecció del personal docent. Vela va exemplificar la tasca que s’està desenvolupant en aquesta àrea amb el recent decret que permet als docents eventuals formar-se amb igualtat de condicions que els professors fixes.

També s’està treballant per tal d’enllestir com més aviat millor la Llei del cos especial d’educació, un “objectiu prioritari del ministeri perquè es tracta d’una llei bàsica que també té a veure amb la Llei de la Funció Pública”, segons va manifestar Vela.

pdf3.jpg