La policia tornarà a centralitzar efectius per poder mantenir el nivell de seguretat

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 3 de Març de 2010

“Som els que som i difícilment creixerem.” Però s’han de “mantenir els nivells de seguretat”. Sota aquestes dues premisses, verbalitzades ahir pel director de la policia, Jordi Lluís, els màxims responsables del cos –de bracet amb tots els col·lectius que hi tenen cabuda (consell de la policia, sindicats…)– estan treballant en un nou model que permeti optimitzar els recursos actuals.

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va admetre que d’efectius “no n’hi ha prou”, però la conjuntura és la que és. L’actual model de proximitat demandaria unes incorporacions que no són possibles en l’actualitat. I, per aquest motiu, el nou plantejament –el quart en mitja dotzena d’anys– proposarà un replegament d’agents a les dues parròquies centrals que, en funció de les necessitats, complementin diàriament les patrulles que es mantindran a cadascuna de les parròquies.

El funcionament de la policia s’ha d’adaptar “a les necessitats i a la realitat”, va explicar Naudi, mentre que Lluís assegurava que, probablement, la proposta que s’acabi formulant suposarà “planificacions diferents amb una distribució diferent” del personal. L’objectiu és “reforçar aquells llocs” que ho necessitin en cada moment. El director del cos va posar l’exemple de Pas de la Casa, on és clarament diferent l’hivern de l’estiu i on, actualment, s’està duent a terme una prova pilot amb torns de dotze hores que hauria estat molt ben valorada tant pels agents com per la direcció. I aquests tipus de jornades es podrien estendre a altres serveis perquè permeten “més rotació i disponibilitat”.

pdf3.jpg