El Govern aposta per reforçar la presència policial a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 3 de Març de 2010

El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va assegurar ahir que un dels objectius de l’Executiu, pel que fa a l’àmbit policial, és reforçar la presència policial a Andorra la Vella i a Escaldes ja que és on es produeixen més actuacions.

Així ho va explicar després de la cerimònia de jurament de la quaranta-novena promoció de la Policia, en què quatre nous agents van jurar el càrrec. Naudi va afirmar que difícilment creixerà el nombre d’efectius policials tant com ha augmentat els darrers anys i, per tant, s’ha d’apostar per l’optimització dels recursos.

Segons va comentar, aquesta optimització passa, entre altres coses, per potenciar la policia de proximitat i complementar-la amb dotacions centralitzades que actuaran com a suport de les patrulles locals en cas de necessitat.

El titular de la cartera d’Interior també va fer referència als torns de 12 hores que s’estan aplicant com a prova pilot al Pas de la Casa i que va afegir que han donat bons resultats. El director de la Policia, Jordi Lluís Francès, va afirmar que «a l’abril es farà un balanç del seu funcionament i es veurà si s’adapten a la resta del Principat o de manera parcial, en uns llocs sí i en altres no». Segons Francès, aquests torns han permès al Pas de la Casa que «s’hagi multiplicat per dos la presència policial i també que hi hagi presència policial al punt fronterer de Porta».

D’altra banda, el ministre d’Interior va fer referència a l’aprovació per part de la Comissió interparroquial dels agents de circulació que els comuns puguin dotar els seus urbans d’armes defensives. Naudi va reiterar que el Ministeri ja havia enviat una carta a la comissió interparroquial on s’indica que els agents de circulació no poden usar armes defensives com les porres ni en general l’ús de la força. Segons va dir, tot i que el president de la Comissió, Josep Maria Camp, hagués afirmat que tirarien endavant aquesta mesura, «crec que imperarà el sentit comú». Per tant, va concloure que creu que la proposta s’acabarà retirant. Segons va comentar Naudi, només la Policia pot usar la força i, en cas de necessitat, els agents de circulació han d’avisar els membres del Servei d’Ordre perquè emprin els mitjans necessaris.

pdf3.jpg