El Govern creu que els acords d’intercanvi fiscal podrien entrar en vigor al 2011

Autor: Pere Moliné
Font: més andorra
Publicat el: 26 de Febrer de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assegurar que els disset acords d’intercanvi d’informació fiscal que ha signat el Principat «podrien començar-se a aplicar al gener del 2011».

Segons va comentar Bartumeu en el consell de ministres que es va realitzar ahir es va acordar enviar-los al Consell General a partir del dilluns de la setmana vinent. El líder de l’Executiu va declarar sobre aquesta qüestió que «entenem que en el tràmit de discussió parlamentària no hauria de plantejar dubtes». De fet, la llei que regula els acords d’intercanvi d’informació fiscal es va aprovar el passat setembre amb els vots favorables del Partit Socialdemòcrata i de Coalició Reformista i el contrari d’Andorra pel Canvi.

El mandatari també va informar que «ara ja no estem treballant sota pressió» ja que l’OCDE havia tret Andorra de la llista grisa de paradisos fiscals. Segons va dir el cap de Govern s’havien enviat esborranys de futurs acords als governs dels Estats Units, Alemanya i Àustria. A més, va explicar que l’Uruguai s’havia posat en contacte amb Andorra per signar un conveni d’aquestes característiques. Si finalment es dugués a terme seria el segon que el Principat fa amb un país sud-americà, ja que fa uns mesos es va rubricar un altre amb l’Argentina.

Bartumeu va afirmar que, a partir d’ara, al Govern li toca assolir la reforma tributària que permeti tenir un marc fiscal amb el qual Andorra pugui sol·licitar a altres països signar convenis per a evitar la doble imposició. Quelcom, va dir, que seria positiu pel Principat i molt especialment pels joves i els emprenedors. El cap de Govern va dir que «la fase d’esmenes de les lleis de reforma tributària, si no hi ha pròrrogues, s’acabarà la setmana vinent. Si es vol analitzar tota la informació i millorar els textos es necessitarà per aprovar-lo fins a finals d’any. Si abans de Nadal es poguessin votar els textos de la reforma tributària seria el millor dels escenaris».

Finalment el mandatari va explicar que el Govern encara està renegociant amb els bancs el finançament del deute i havia tingut recentment una trobada amb els presidents de les entitats financeres.

pdf3.jpg