Comissió mixta per resoldre els problemes dels fronterers

Autor:
Font: Bon Dia
Publicat el: 25 de Febrer de 2010

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, es va reunir ahir amb el ministre espanyol de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, i en el marc de la trobada es va acordar la constitució d’una comissió mixta entre delegacions dels dos governs que serà encapçalada pels secretaris d’Estat Octavio Granado i Jesús de Tena.

Aquesta comissió mixta treballarà “amb la voluntat de resoldre els punts comuns de totes dues administracions i de proposar i plantejar, quan escaigui, les eventuals modificacions i millores al conveni hispanoandorrà de seguretat social”.

Durant la trobada es va analitzar la situació laboral dels ciutadans espanyols a Andorra i, també, la dels andorrans que viuen i treballen a Espanya sota els paràmetres del conveni trilateral (Andorra-Espanya-França) relatiu a l’entrada, la circulació, el sojorn i l’establiment dels seus nacionals.

En la reunió es va tractar també de la situació dels treballadors fronterers amb permisos en vigor, que eren 1.861 el 31 de desembre. I de manera molt especial es va comentar la qüestió de la cobertura d’aquests treballadors fronterers en el cas que es trobin en situació de desocupació involuntària en la seva feina a Andorra. La delegació andorrana, encapçalada pel cap de Govern, Jaume Bartumeu, la van completar l’ambaixador d’Andorra a Espanya, Manuel Pujadas, la cap de gabinet del cap de Govern, Marian Sanchiz i el secretari d’Estat de Salut, Benestar i Treball, Jesús de Tena.

pdf3.jpg