Els menors que infringeixin la llei podran ser condemnats a fer treballs per la Creu Roja

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 24 de Febrer de 2010

El Ministeri d’Interior i la Creu Roja Andorrana van subscriure ahir un conveni de col·laboració. La finalitat és que els menors que han comès una infracció i hagin estat condemnats pels Tribunals de Menors a realitzar alguna prestació gratuïta de serveis en benefici de la comunitat puguin complir-la realitzant tasques socials organitzades per la Creu Roja Andorrana.

La signatura va anar a càrrec del ministre d’Interior, Víctor Naudi, i del president de Creu Roja Andorrana, Josep Duró. Els infractors que siguin condemnats a treballar amb l’organització no governamental seguiran una formació i realitzaran tasques d’acompanyament als voluntaris i professionals de l’entitat.

Segons Naudi, el conveni de col·laboració signat és important perquè «més enllà de complir la pena, tindran la possibilitat de conèixer nous entorn». Tot i que fa deu anys que el Tribunal de Menors té la possibilitat de condemnar els joves a treballar per la comunitat a través dels convenis signats amb els comuns, Naudi va afegir que opina que el conveni amb Creu Roja Andorrana permetrà «anar més enllà, fer tasques de caire més humanitari».

L’acord persegueix un doble objectiu: «fer complir les penes, però alhora fer un treball preventiu», segons va comentar Naudi. Així, el Govern confia que serveixi també per reduir el nombre de menors que delinqueixin. «A part del que puguin aportar el condemnat, que s’adonin en què poden incórrer i ferlos conèixer el que no coneixen o no volen conèixer», va manifestar el ministre. El Govern no descarta signar nous convenis en el mateix àmbit amb altres entitats, tot i que Naudi va explicar que és difícil, ja que s’han de complir uns requisits.

En els darrers deu anys s’han dictat una quinzena de sentències contra menors. Segons va explicar el ministre no han tingut «dificultats majors ni casos problemàtics». «No hi ha molts menors que hagin delinquit», va concloure el responsable de la cartera d’Interior. En els casos de treballs en benefici de la comunitat, les penes poden ser d’un mínim de 30 hores a un màxim de 150, i s’ha de limitar a sis hores diàries, perquè els menors han de combinar-ho amb l’escolarització.

pdf3.jpg