El Govern regula les cotitzacions a la CASS als que no arriben al salari mínim i als presos

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 17 de Febrer de 2010

El Govern ha acordat aprovar el reglament que regula aspectes referents a la cotització i a la recaptació dels recursos del sistema de seguretat social.

Entre altres qüestions, regula la cotització dels presos i d’aquells que no arriben al salari mínim mensual, que en l’anterior normativa no estaven contemplats, així com la cotització dels orfes o les persones sota tutela de l’Estat.

Amb caràcter general, la base de cotització mínima és, per a les persones assalariades, el salari mínim mensual oficial i aquells que percebin un salari inferior poden complementar, al seu càrrec, la seva cotització fins arribar a la base d’aquell import. Aquesta possibilitat no es contemplava a la normativa anterior que no possibilitava aquest complement voluntari de cotització pel col·lectiu d’assalariats que es trobaven en aquesta situació.

En relació a les cotitzacions dels règims especials, el Govern és fa responsable de la cotització a la branca general dels orfes de pare i mare i de les persones la tutela o la guarda de les quals es confia a l’Estat. En aquest cas, el percentatge de cotització és del 10%. D’altra banda, el Govern va assenyalar que la cobertura de les persones ingressades a la presó estava resolta, abans de l’entrada en vigor de l’actual normativa, mitjançant la contractació d’una pòlissa privada d’assegurances a càrrec de l’Estat. Ara, la cobertura d’aquest col·lectiu es resol mitjançant la cotització a la CASS per part del Govern d’un import equivalent al salari mínim mensual. En el cas d’aquells interns que treballen de manera remunerada, cotitzaran el salari que percebin.

pdf3.jpg