Bartumeu visitarà Lisboa per reunir-se amb el primer ministre lusità, José Sócrates

Autor: redacció
Font: diari d'andorra
Publicat el: 12 de Febrer de 2010

Jaume Bartumeu visitarà properament Portugal per reunir-se amb el primer ministre lusità, José Sócrates. El cap de Govern va acceptar ahir la invitació que va rebre de part d’António Braga, secretari d’Estat de les comunitats portugueses, que va iniciar una visita al Principat.

A més del màxim responsable de l’executiu, el polític lusità també va trobar-se amb el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, amb la directora general, Eva Descarrega i la tècnic d’Afers Bilaterals, Ester Cañadas.

Durant la reunió entre Jaume Bartumeu i Antonio Braga, tots dos van voler posar en relleu l’excel·lent moment en el qual es troben les relacions bilaterals entre tots dos Estats. Aquestes, van destacar, es veuran especialment reforçades en breu, amb la visita prevista per al mes vinent del president lusità, Anibal Cavaco Silva, al Principat.

L’objectiu del secretari d’Estat de les comunitats portugueses amb el seu viatge a Andorra és fer el seguiment de diversos temes que afecten tots dos països. A més, Braga també va aprofitar per agrair el suport que el Principat ha donat a la candidatura lusitana per convertir-se en membre no permanent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides.

Durant la trobada, el cap de Govern també va aprofitar per explicar la voluntat d’Andorra per iniciar un procés d’acostament cap a la Unió Europea. També va exposar la perspectiva d’un futur acord monetari amb l’organisme, que tot just ara fa uns dies va transmetre una nova proposta a l’executiu que encapçala Bartumeu. A la trobada, Braga va assistir acompanyat de l’ambaixador lusità al Principat, Mario Damas Nunes, a més de dos membres del seu gabinet, José Carlos Costa Arsénio i Carla Freire.

pdf3.jpg