L’Executiu aprovarà un Pla Director d’estalvi i eficiència energètica als edificis públics

Autor: p. m.
Font: més andorra
Publicat el: 12 de Febrer de 2010

El Consell de Ministres aprovarà la setmana vinent un Pla Director d’estalvi i eficiència energètics de l’Administració, de les entitats parapúbliques i de les societats públiques.

Així ho va donar a conèixer ahir a la tarda el cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant la inauguració del simposi Models de desenvolupament sostenible en països i regions de muntanya que es du a terme al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Segons va assegurar Jaume Bartumeu, «aquest Pla és el resultat d’una resolució adoptada pel Consell General el 20 de juny del 2008». El mandatari va afegir que aquesta mesura pot contribuir que el desenvolupament del país sigui més sostenible i ajudarà a la reactivació de l’economia. Bartumeu va concloure que «el model de país i la traçabilitat que haurem de deixar a les generacions futures implica de nosaltres una evolució més responsable i respectuosa».

El simposi, que s’acaba aquesta tarda, va acollir ahir dues taules rodones. Una va versar sobre els reptes i oportunitats del desenvolupament sostenible en què va participar l’especialista italiana Federica Ancona i Anna Repullo, secretaria per a la Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. A la segona taula rodona es va parlar de l’experiència andorrana. Un dels ponents, Alfons Miralles, secretari d’Estat per la reforma de l’Administració, va assegurar que durant els darrers anys el desenvolupament a Andorra no ha tingut en compte la sostenibilitat. També va afegir que el Principat hauria de posar ordre en aquest àmbit i fer noves regulacions que tinguin en compte el respecte al medi ambient i la promoció de les noves tecnologies. Miralles va dir també que «el turisme és un dels pilars de l’economia i s’ha de tenir cura d’ell».

Per la seva banda, Alexandre Andrés, el gerent d’Andorra Turisme, va assegurar que el Principat ha d’estudiar de quina manera es pot promocionar el turisme de muntanya, que té molt en compte la natura. Segons va dir el gerent d’Andorra Turisme, «s’està estudiant incorporar cases rurals i potenciar les passejades per itineraris naturals i culturals». El ministre d’Economia i Finances, Pere López, clourà aquesta tarda el simposi.

pdf3.jpg