Les obres del nou Lycée a Encamp podrien començar l’any vinent

Autor: D. Moreno
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 10 de Febrer de 2010

Els alumnes del BTS de gestió del Lycée celebraven ahir l’habitual jornada de portes obertes. Es tracta d’una formació a la qual s’arriba després del batxillerat i que ja té un caràcter universitari.

Els alumnes es preparen per treballar en el món de l’empresa amb coneixements en comptabilitat, vendes o idiomes. Els estudis s’estructuren en dos cursos i el director del Lycée va destacar l’elevat grau d’inserció laboral. A la jornada de portes obertes van assistir el cap de Govern, Jaume Bartumeu, la ministra d’Educació, Susanna Vela, i els secretaris d’Estat d’Educació, Josep Roig; Ensenyament Superior, Joan Marc Miralles; i Joventut i Esports, Manel Blasi. Susanna Vela i el director del Lycée, Josep Santamarta, van explicar els avenços en el projecte de construcció d’un nou centre de secundària del sistema francès a Encamp. Vela va indicar que les obres podrien començar l’any que ve i que el Govern s’encarregarà de condicionar el terreny. França en pagarà la construcció, que pot costar “entre 15 i 20 milions d’euros”, va informar Santamarta.

La qüestió es tractarà en la propera reunió de la comissió mixta francoandorrana, que se celebrarà a París al març. En tot cas, la titular d’Educació va apuntar que el compromís de l’executiu és habilitar el terreny, propietat del Govern i ubicat a Prada de Moles. I és que va indicar que es tracta d’una zona obaga i que queda sota el nivell de la carretera i que el projecte és anivellar el terreny fins a l’altura de la carretera. A la part baixa es podria construir o un aparcament o uns magatzems, va afegir-hi.

El director del Lycée va recordar que es tracta d’un desdoblament mol necessari atès que “en tres o quatre anys” el Lycée podria tenir problemes d’espai. Santamarta va manifestar que el creixement de l’alumnat és progressiu i que el curs que ve s’assolirà una xifra rècord, amb més de 1.600 alumnes.

BTS de gestió
Els estudis de gestió que ahir van conèixer de prop les autoritats tenen actualment 24 alumnes repartits en dos cursos. Santamarta va indicar que el que es negocia amb el Govern és que els estudiants que ho vulguin puguin continuar la formació a la Universitat d’Andorra per obtenir en poc temps una llicenciatura.

pdf3.jpg