El cap de Govern, Jaume Bartumeu, durant la inauguració del Saló Expolangues de París, va reivindicar la necessitat d’incrementar la presència del català en el món del consumisme i va declarar que «és essencial pel futur del català que els joves i adolescents tinguin a la seva disposició productes d’oci i d’ensenyament en català».
Bartumeu va posar de manifest que a vegades no es dóna prou valor al gran nombre de catalanoparlants, i va lamentar que sovint es tingui un sentiment d’exclusió, sobretot en l’àmbit del consumisme, els videojocs, els telèfons mòbils, o al cinema. Durant el seu discurs, Bartumeu també va destacar que el català és la llengua de nou milions d’europeus, i que tots els territoris de parla catalana estan units dins la Fundació Ramon Llull, amb seu a Andorra. A més, també va remarcar que la presència del català a internet és molt elevada, i que precisament les noves tecnologies estan afavorint molt la projecció de la llengua. A més, el cap de Govern va dir que els andorrans han practicat històricament el trilingüisme, i que a l’escola pública hi cohabiten les llengües catalana, castellana i francesa. Per tant, es va mostrar convençut que «la fidelitat a les arrels, que reivindiquem, ens permet afirmar que promoure la llengua catalana és també promoure el multilingüisme».
Ja a la taula rodona sobre Les llengües locals en les societats multilingües: el cas del català , un dels actes centrals de la primera jornada de l’Expolangues, el director de Promoció Cultural i de Política Lingüística, Joan Sans, havia explicat la convivència del català amb altres llengües al sistema educatiu andorrà, que, segons van apuntar des del Govern, va despertar l’interès del públic assistent. Aquesta taula rodona també va comptar amb la participació del delegat de llengua francesa i de les llengües de França al Ministeri de Cultura, Xavier North; Allan Wallon, de la delegació parisenca de la Direcció General de la Traducció de la Comissió Europea; el secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, i Margalida Tous, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.