La Fundació Ramon Llull afronta el repte d’Expolangues

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 de Febrer de 2010

El saló de la llengua Expolangues donarà avui el tret de sortida a tres dies on el català és l’idioma d’honor convidat. Aquest acte serà la primera vegada que les regions de parla catalana es presentin com un únic espai lingüístic i cultural sota la representació de la Fundació Ramon Llull.

Un dels principals reclams durant l’Expolangues 2010 serà la presència del guanyador del ral.li Dakar 2010, Cyril Despres. A més, la poetessa andorrana Teresa Colom participarà en un recital de poesia catalana contemporània.

A més, Andorra també exposarà el mètode d’aprenentatge adaptat pel Govern Veus –per als nouvinguts al país–, a banda de nombroses taules rodones. L’acte de tancament d’Expolangues anirà a càrrec del grup de teatre Els Comediants.

Durant els tres dies de durada de la fira hi haurà projeccions de vídeos sobre l’ensenyament del català a les universitats del món, emissions de televisives i documentals a l’estan de l’idioma convidat. En aquesta ocasió especial, el president de la Fundació i cap de Govern, Jaume Bartumeu, ha estat l’encarregat de confeccionar el text de benvinguda que els visitants es trobaran als catàlegs d’informació sobre la llengua catalana. En aquest context, el representant del Principat subratlla la posició d’Andorra com a defensora del català i alhora destaca recalca l’aposta del país pel multilingüisme a Andorra.

pdf3.jpg