Expolangues obre portes demà a París amb la llengua catalana com a convidada d’honor

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Febrer de 2010

El saló de llengües Expolangues de París obrirà les seves portes demà. Amb el lema El català, llengua de 10 milions d’europeus, diferents institucions participaran a l’esdeveniment, juntament amb l’Institut Ramon Llull.

En aquest sentit, el cap de Govern, Jaume Bartumeu, participarà als actes d’inauguració de la fira que tindran lloc a la sala Andorra.

Entre les diverses activitats que formen el programa de l’Expolangues, es presentaran diversos projectes i realitats, com ara els programes de gestió multilingüe Linguamón i Casa de les Llengües i l’oferta de les institucions universitàries agrupades a la Xarxa Vives d’Universitats.

En el camp de les noves tecnologies, es parlarà del domini d’internet .cat, de diversos portals relacionats amb la llengua catalana, com ara intercat.cat, el Centre de Terminologia Termcat, i parla.cat.

Des d’Andorra, es comptarà amb la participació a alguns dels actes d’Expolangues de la poetessa Teresa Colom i el pilot Cyril Despres. A més a més, també s’exposarà el mètode d’aprenentatge adaptat pel Govern, Veus, i el director de Promoció Cultural i Política Lingüística, Joan Sans, participarà en una taula rodona sobre Les llengües «locals» en les societats multilingües. El grup Comediants s’encarregarà de l’acte de cloenda del saló Expolangues d’aquest 2010.

pdf3.jpg