Pere López atorga als duaners un paper “essencial” en la implantació del marc fiscal

Autor: Gabriel Pérez
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 27 de Gener de 2010

La feina dels duaners serà “essencial” per al desenvolupament del futur marc fiscal, un cop aquest hagi estat aprovat pel Consell General. Almenys així ho va assegurar ahir el ministre d’Economia i Finances, Pere López, durant l’homenatge als membres del col·lectiu que va celebrar-se a la tarda en un cèntric hotel de la capital, un acte que el polític massanenc va considerar “de tota justícia” envers uns professionals que “han estat clau en la història i el creixement d’Andorra”, i que ha de servir per “reforçar el sentiment de cos”.

El ministre va avançar que, un cop entrin en vigor les noves figures impositives, “possiblement la tasca dels duaners es veurà modificada”. López va recordar que els agents ja van tenir un paper decisiu amb el desplegament de l’acord amb la Unió Europea i va explicar que aquesta nova responsabilitat podria comportar canvis en l’estructura del cos, tot i que “això només es podrà tenir clar del tot quan estigui acabada tota la feina legislativa”. Durant l’acte, un dels dos directors adjunts de la duana, Jordi Janer, va deixar clar que el col·lectiu “està preparat i a disposició del Govern” per afrontar “aquest repte de la nova fiscalitat”, a la vegada que va remarcar que des del col·lectiu ja s’esta fent “un esforç suplementari” per ajudar les empreses en aquests moments de crisi econòmica. “Estem a disposició de l’executiu per ajudar al màxim en el que ha de ser la implantació i el seguiment de les noves figures impositives”, va indicar Janer.

L’homenatge va servir per premiar la tasca de diferents membres dels duaners, com els agents Calvo i Bonet, per la seva actuació durant la riuada de l’agost del 2008 a la frontera espanyola, o al president d’Andorra Telecom, Jaume Salvat, per la col·laboració que l’entitat presta al cos en diferents tasques, com ara la formació dels agents. També es va fer entrega d’una medalla de reconeixement a Josep Canturri, l’agent més antic del cos, ja jubilat, però que va entrar a treballar a la duana el 1962.

pdf3.jpg