Una infraestructura ultramoderna a l’abast d’Andorra

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 22 de Gener de 2010

L’aeroport de Toulouse-Blagnac ha ampliat les seves instal.lacions i ho ha fet amb la construcció d’una nova terminal de 40.000 metres quadrats que permetrà acollir fins a 8,5 milions de passatgers en vista al període 2015-2020.

Aquesta part duplicarà pràcticament la superfície de la infraestructura aeroportuària i farà possible l’entrada de vols europeus i internacionals.

Provinent de la fira Fitur, el ministre d’Economia i Finances, Pere López, es va desplaçar ahir des de Madrid per assistir a la inauguració de la quarta terminal de l’aeroport de Tolosa (el Hall D), una infraestructura ultramoderna equipada amb les tecnologies més recents, que continuarà exercint el paper de plataforma d’entrada de visitants per a Andorra. Tot i que l’objectiu és, com fins ara, continuar operant des de l’aeroport francès per acollir clients essencialment del Regne Unit, l’oportunitat de l’aeroport de Lleida Alguaire deixa en segon terme la infraestructura del Llenguadoc.

La construcció de la terminal es va iniciar al 2006 i s’inscriu en el pla de desenvolupament de l’aeroport, aportant una resposta concreta a la saturació de les seves infraestructures. La capacitat de l’aeroport de Tolosa va fregar el límit de la seva capacitat al 2008 i al 2009 amb un total de 6,3 milions de passatgers anuals.

L’arribada del Hall D modificarà considerablement el funcionament de l’aeroport i farà que es desplaci el seu centre de gravetat, segons va explicar el president de la infraestructura, Jean-Michel Vernhes. A la terminal hi predominen unes superfícies de vidre. Aquesta nau acull una zona comercial de 1.650 m2, vuit accessos d’avions, vuit accessos de controls de seguretat i 12 taulells de facturació (extensibles a 24).

Una obra associada amb la construcció de la nova terminal és la del nou aparcament de 3.200 places, que està previst que sigui operatiu al 2011.

pdf3.jpg