López presenta a Madrid la nova política turística

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 19 de Gener de 2010

El ministre d’Economia, Finances, Indústria, Comerç i Turisme, Pere López, va participar ahir a Madrid a la conferència de ministres de Turisme de la Unió Europea i Iberoamèrica per presentar la política turística del Govern socialdemòcrata. En la seva ponència, López es va referir a la manca de dades fiables sobre Turisme existent fins ara al Principat i a la necessitat de crear l’Observatori de Turisme i de donar un nou impuls a la Fundació Themis.

“La nostra primera alarma va ser comprovar el poc que coneixíem el nostre propi sector turístic. El coneixement com a via per a créixer semblava no ser la base del boom turístic que Andorra ha viscut des dels anys 60″, va afirmar López en la seva intervenció al plenari de la Conferència, en el que es podria llegir com un retret a anteriors executius per no disposar de dades fiables sobre l’activitat turística.

L’antídot contra aquest desconeixement és, segons va explicar el titular d’Economia i Finances, posar en marxa l’Observatori Turístic. López va afirmar que aquest organisme s’està “estructurant com un instrument pioner i innovador per ser un referent permanent, un ens viu de consulta actualitzada per als diferents professionals del sector públic i dels sector privat”.

El projecte d’Observatori Turístic, va explicar el ministre, implica la participació del Departament d’Estadística del Govern, que ha d’obtenir les dades i transformar-les en informació útil per al sector. D’altra banda, el projecte també espera comptar amb l’ajuda de la Fundació Themis, d’instituts i universitats per implementar millores de l’educació i la formació necessàries per al sector. En tercer lloc, l’Observatori es completarà amb un Departament d’Investigació, desenvolupament i innovació que es vol crear al si de la societat Andorra Turisme.

En la conferència d’ahir, que va cloure amb una recepció oferta pel rei d’Espanya, Joan Carles I, a tots els assistents al Palau de la Zarzuela, López va estar acompanyat pel director d’Andorra Turisme, Àlex Andrés, i per l’ambaixador d’Andorra a Madrid, Manuel Pujadas. La delegació andorrana presentarà avui a primera hora de la tarda a la capital espanyola el 6è Congrés Mundial de Turisme de Neu i de Muntanya, que se celebrarà l’abril vinent a Ordino i que portarà per títol Reinventar el turisme de neu i de muntanya per atraure nous clients.

pdf3.jpg