El projecte d’interrelació dels sistemes educatius per la xarxa es presenta a un fòrum especialitzat

Autor: Pere Moliné
Font: Més Andorra
Publicat el: 14 de Gener de 2010

El secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, va cloure ahir la seva participació´al Fòrum mundial sobre l’ensenyament i les tecnologies (Learning and Technology World Forum ), que es va desenvolupar des del passat diumenge fins ahir a Londres. Va prendre part, a més, al grup de treball  Motivant les joves ments  ( Moving Young minds ).

En la seva intervenció davant dels participants en aquest grup de treball, el secretari d’Estat d’Educació va explicar que una de les prioritats del Govern d’Andorra és continuar desenvolupant l’ús de les noves tecnologies als centres educatius a fi de millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge al Principat. Justament, un dels objectius prioritaris en què ja està treballant el Ministeri d’Educació i Cultura i que va presentar als assistents Roig és la implantació d’una xarxa nacional de plataformes virtuals a tots els nivells educatius dels tres sistemes educatius presents a Andorra, que permetran als usuaris de la comunitat educativa informar- se dels projectes, cercar informació i obtenir respostes a les preguntes que puguin sorgir de cada nivell educatiu. Els beneficis experimentats a partir de l’ús d’aquestes plataformes virtuals d’aprenentatge seran una millora del rendiment dels alumnes, l’eliminació de barreres entre alumnes i ensenyants, la flexibilitat horària, la col·laboració i una implicació molt més important dels estudiants. El model de plataforma virtual proposat fomentarà la contribució dels estudiants, al costat del personal docent i també permetrà una implicació més gran dels pares. En aquesta mena de plataformes, els usuaris poden tenir l’opció de fer comentaris sobre els continguts educatius, proposar- ne, relacionar-se entre ells i treballar junts. La xarxa nacional de plataformes virtuals, a més, serà una eina suplementària que contribuirà a la interrelació dels tres sistemes educatius presents al país sobre un model comú, independentment de les especificitats que els caracteritzen.

El discurs inaugural del Fòrum, a càrrec del primer ministre del Regne Unit, Gordon Brown, es va centrar en motivar la implicació dels pares en l’educació dels seus fills. Una de les maneres de dur a la pràctica de manera efectiva aquesta participació, va dir Brown, són les noves tecnologies. Roig, per la seva banda, va coincidir amb Brown en el seu convenciment que mitjançant les noves tecnologies es promourà i facilitarà la comunicació entre els membres de la comunitat educativa (alumnes, pares, ensenyants, equips directius, etc).

pdf3.jpg