Roig exposa el projecte de plataforma virtual

Autor:
Font: Bon Dia
Publicat el: 14 de Gener de 2010

El secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, ha pres part aquests dies en el Fòrum mundial sobre l’ensenyament i les tecnologies ( Learning and Technology World Forum ), a Londres. Ha format part, a més, del grup de treball Motivant les Joves Ments.

En la seva intervenció davant els participants en aquest grup de treball, el secretari d’Estat d’Educació va explicar que una de les prioritats de l’executiu és continuar desenvolupant l’ús de les noves tecnologies per millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge.

D’aquesta manera, Roig va manifestar que justament un dels objectius prioritaris en què ja treballa el ministeri és la implantació d’una xarxa nacional de plataformes virtuals en els tres sistemes educatius, que permetrà a la comunitat educativa informar-se dels projectes, buscar informació i obtenir respostes a les preguntes que puguin sorgir de cada nivell educatiu.

Tal com va assenyalar Roig, els beneficis experimentats per l’ús d’aquestes plataformes virtuals d’aprenentatge inclouen una millora del rendiment dels alumnes, l’eliminació de barreres entre estudiants i ensenyants, la flexibilitat horària, col·laboració i una implicació molt més important dels estudiants. En aquest sentit, el secretari d’Estat considera que el model de plataforma virtual proposat fomentarà la contribució dels estudiants al costat del personal docent i també permetrà una implicació més gran dels pares. També va manifestar que la xarxa nacional de plataformes virtuals, a més, serà una eina suplementària que contribuirà a la interrelació dels tres sistemes educatius. Roig va coincidir amb el comentari del primer ministre del Regne Unit, Gordon Brown, en el seu convenciment que mitjançant les noves tecnologies es promourà i es facilitarà la comunicació entre els membres de la comunitat educativa.

pdf3.jpg