L’acord amb touroperadors portarà 50.000 britànics d’aquí a tres anys

Autor: Clara Garnica
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 13 de Gener de 2010

El Govern signarà a final d’aquest mes un acord amb cinc tour operadors britànics per tal d’impulsar l’arribada d’aquests visitants al Principat. Amb el contracte, que es formalitzarà durant una visita dels responsables dels dominis i el gerent d’Andorra Turisme a Irlanda, i posteriorment a Anglaterra, el Govern assegurarà l’arribada de 50.000 turistes britànics al país per any.

Tots ells vindran a través dels cinc touroperadors que treballen amb Andorra i faran estades d’una setmana. La xifra dels 50.000 britànics, però, s’assolirà d’aquí a tres temporades, segons estipula el contracte, que fixarà una fórmula progressiva per objectius, és a dir, que conforme el nombre de visitants vagi creixent, també ho faran les aportacions econòmiques. Actualment, la xifra de turistes de les Illes Britàniques no arriba a les 30.000 visites anuals, segons va informar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, posteriorment a la Taula de Turisme i Comerç celebrada ahir al matí al Govern. Es tracta de xifres negatives, segons va explicar López, i que s’incrementaran molt lleugerament aquest any 2010, segons mostren les previsions.

EL TURISME RUS ES DUPLICA /

El que sí que està creixent molt significativament és el turisme rus. El nombre de visitants d’aquest país les darreres tres setmanes s’ha duplicat en relació al mateix període de l’any passat, va explicar López. El ministre va recalcar la importància d’aquest turista, «emergent i que fa estades llargues », va explicar López, que va afegir-hi que Andorra ha de saber anticipar- se als mercats competidors. El ministre va assegurar que té constància que se’n van «molt satisfets » de la seva estada a Andorra. A més, el visitant de Rússia acostuma a ser un bon consumidor dels comerços del país. A banda  dels russos i dels britànics, l’Executiu també se centrarà aquesta temporada en el turista alemany, partint dels vols que operaran des de Frankfurt a partir del mes d’abril a l’aeroport de l’Alguaire. El primers contactes s’iniciaran a la Fira de Fitur de Madrid, a partir d’aquest proper 19 de gener, i seguiran al mes de març a la Fira de Berlín. Aquesta nova expansió de mercats, sumats a l’arribada «no prevista », va explicar López, d’un nou turista provinent de Finlàndia i Dinamarca, implicarà «canvis en la manera tradicional de repartir el pressupost d’Andorra Turisme». El ministre va explicar que es reduirà la partida destinada al turisme de proximitat (França i Espanya), per potenciar aquests mercats en expansió imés llunyans. López va explicar que la partida governamental destinada a Andorra Turisme s’incrementarà el 3% en relació a l’any passat, sempre que s’aprovi el Pressupost.

pdf3.jpg