Educació troba “insuficients” els terrenys oferts per a la nova escola

Autor: gabriel pérez
Font: diari d'andorra
Publicat el: 2 de Gener de 2010

El ministeri d’Educació considera que la solució proposada pel comú de Canillo per fer front a l’ampliació de l’escola andorrana de primera ensenyança a la parròquia és insuficient per cobrir les necessitats del futur centre.

Així ho ha fet saber aquesta setmana als cònsols de la parròquia, Enric Casadevall i Mònica Bonell, després d’analitzar les possibilitats dels terrenys que es van oferir, situats al costat de les actuals instal·lacions, un cop que la corporació local va descartar la idea inicial de Sella, per l’elevat cost econòmic que hagués suposat per als propietaris de les parcel – les afectades el desenvolupament del pla especial i la urbanització de la zona.

El secretari d’Estat d’Educació, Josep Roig, explica que “mirant a primer cop d’ull la proposta d’ampliació, entenem que el ter – reny pot ser petit, insuficient si tenim en compte les necessitats a les quals s’han de donar resposta amb la nova infraestructura”. El responsable del ministeri apunta que “la ràtio de metres quadrats és inferior a la que havíem demanat” i assegura que, per tirar endavant el projecte del nou centre educatiu, “cal més espai del que s’aconseguiria alliberar en els ter – renys que se’ns han proposat ara per part del comú”.

La decisió de descartar aquestes parcel·les encara no és definitiva, tot i que Roig no amaga que difícilment pot variar un cop es tingui l’informe final, que hauria d’estar tancat “ben aviat perquè amb aquests assumptes s’ha d’avançar a poc a poc però amb pas ferm”. El secretari d’Estat addueix que “l’oferiment del comú és curt i no respon a la necessitat real d’ampliació del centre”.

POSSIBLES ALTERNATIVES

Davant aquesta situació, el responsable del ministeri entén que “s’haurà de tornar a posar sobre la taula per posar-nos-hi a treballar i buscar la millor solució”. I com, deixa clar Roig, passaria, tret d’un canvi radical de la situació, per l’elecció “d’uns altres ter – renys” per ubicar-hi el futur centre. La qüestió principal serà, lò gicament, determinar quins, tot i que alguna idea ja es té.

“Tornar a mirar el projecte dels terrenys de la zona de Sella podria ser una bona alternativa”, afirma el secretari d’Estat d’Educació. El responsable del ministeri defensa que, per poder tirar endavant el projecte de la nova es cola primària a Canillo, que es considera d’una importància clau, “el pas ideal és tornar a reprendre la qüestió, seure a parlar i agafar un posicionament que sigui seriós”.

NO A INCLES

L’opció que sí que està del tot descartada, i així ho vol deixar clar Josep Roig, és la que durant un temps s’havia estudiat des del comú, i que situava el futur centre educatiu a la zona de la vall d’Incles. “Sempre hem dit que els edificis escolars han d’estar a prop dels nuclis urbans”, va recordar el secretari d’Estat d’Educació, que va remarcar que aquest criteri és especialment important de complir “en el casos de maternal i de primera ensenyança”.

pdf3.jpg