El Govern i la Creu Roja duran a terme una campanya de prevenció d’alcoholèmia

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 29 de Desembre de 2009

El Govern iniciarà, amb la col·laboració de la Creu Roja, una campanya de prevenció d’alcoholèmia al gener del 2010. Amb l’eslògan Encara hi ets a temps, dotze voluntaris de la Creu Roja repartiran 600 etilotests d’un sol ús als locals d’oci nocturn durant els caps de setmana del gener de després de Reis.

Els voluntaris de la Creu Roja, assessorats per la Policia, repartiran els etilotests en quatre caps de setmana. El cap de setmana del 7 al 9 de gener seran davant o a l’interior dels locals d’Erts i Arinsal. El del 15 al 17 es situaran per la zona de Soldeu- el Tarter. I, finalment, els dos darrers caps de setmana del mes de gener oferiran etilotests a les discoteques i pubs d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.

Sis de 424

A la campanya de Nadal de controls d’alcoholèmia aprovats pel Ministeri d’Interior, fins diumenge passat es van dur a terme un total de 424 tests efectuats per la Policia. La campanya de Nadal es va iniciar el 14 de desembre. Un total de sis persones han donat positiu, quatre d’elles per sobre dels 0,8 grams per litre de sang, per la qual cosa van ser detingudes, i les altres dues entre els 0,5 i els 0,8. Entre les quatre persones detingudes i que han passat a disposició judicial, hi havia tres homes i una dona, una d’elles d’entre 18 a 25 anys, dues d’entre 26 i 40 anys i una major de 40.

Transport públic nocturn

Lligat a les campanyes per reduir al màxim la conducció sota els efectes de l’alcohol, el secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, també va anunciar que durant el gener es testarà el funcionament del bus nocturn, que si té bona acollida, el Govern estudiarà ampliar horaris i rutes. Després d’haver mantingut trobades amb els gerents dels locals d’oci nocturn d’Arinsal i Erts i també amb el cònsol major de la Massana, Josep Maria Camp, s’ha decidit ampliar l’horari fins a les tres de la matinada i a la ruta fins a Ordino se n’hi afegeix una altra fins a Arinsal. El bus nocturn seguirà circulant, com fins ara, només els dissabtes.

A més, després de la reunió amb l’Associació de Locals Nocturns d’Andorra, l’Executiu té previst continuar una ronda de contactes amb l’objectiu de promoure un nou marc legal que reguli l’activitat de pubs i discoteques, com ara l’emplaçament dels locals, els accessos i sortides d’emergència, els horaris, o el soroll. La propera reunió tindrà lloc amb els representants dels locals d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany.

pdf3.jpg