El Govern espera recaptar 64 milions d’euros per taxes de tabac

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 29 de Desembre de 2009

El Govern situarà el diferencial en els preus del tabac en un 30% respecte als països veïns, cosa que farà augmentar la recaptació de l’Estat fins a 64 milions d’euros aproximadament per aquest concepte.

Així ho preveu el projecte de llei de modificació de la llei d’impostos especials que l’Executiu ja ha aprovat i enviarà a tràmit parlamentari.

El projecte de llei permetria un substancial augment –sobre el 65%– en concepte de taxes sobre el tabac, fixades ara sobre els 38,6 milions ingressats segons els tipus de gravamen actuals. Això s’aconseguirà gràcies a l’increment dels tipus impositius, que farà augmentar el preu de venda al públic en 0,26 euros per paquet de cigarretes rosses i en 0,31 pel paquet de cigarretes negres. Tot i l’increment de tarifes, el diferencial de preus entre Andorra i els països veïns quedarà al voltant del 30%.

La proposta de modificació de la Llei d’impostos especials també incideix en les begudes alcohòliques, sobretot pel que fa a les cerveses i els vins que passaran a gravar-se en funció dels litres de producte importat en lloc dels litres d’alcohol pur que contenen.

En el capítol dels hidrocarburs, l’Executiu preveu ampliar l’aplicació d’un gravamen reduït a aquelles empreses que utilitzin el gasoil com a combustible en les seves produccions, fabricacions o processos industrials, com en el cas del forn incinerador, de les estacions d’esquí, o bé de negocis com els forns de pa o les bugaderies. Per al control d’aquest tipus de gasoil hi haurà un règim sancionador propi.

pdf3.jpg