Amics de la Rabassa considera que Naturlàndia ha “caducat”

Autor: toni solanelles
Font: diari d'andorra
Publicat el: 23 de Desembre de 2009

“Ens han escoltat i han assegurat que prenien nota.” De compromís, cap ni un. De sintonia, de sensibilitat, tota la que es vulgui.

Diferents representants d’Amics de la Rabassa es van reunir ahir amb responsables del ministeri de Medi Ambient, amb el titular de la cartera, Vicenç Alay, al capdavant, per exposar-los el pla alternatiu que tenen per al bosc lauredià. Per a la zona laurediana. El que seria l’alternativa a un projecte, el de Naturlàndia, que Anna Riberaygua, una de les integrants del col·lectiu ciutadà, va considerar “caducat” i contrari als productes turístics i ecològics de muntanya que ara tenen èxit. Amics de la Rabassa va exposar al ministre la necessitat d’apostar per un parc natural a la zona, que “no vol dir que no s’hi pugui fer res” i que no s’hi puguin compaginar utilitats “per a interessos turístics”.

Riberaygua va reconèixer que la posició dels diferents responsables governamentals no va anar més enllà d’escoltar. Però tot i així es va mostrar satisfeta. I va ser força crítica amb la viabilitat de Naturlàndia més enllà de l’impacte mediambiental que tindria.

“No té cap perspectiva de futur”, va dir la integrant d’Amics de la Rabassa, que va assegurar que el comú mai no ha aclarit ni ha demostrat la viabilitat del projecte. “Ningú no ha vist mai els comptes clars”, va dir Riberaygua, que va explicar que davant aquest escenari no troba estrany que hi hagi dificultats per trobar inversors. “El projecte és una entelèquia”. En canvi, decidir-se per un parc natural permetria reaprofitar alguns dels actuals equipaments (com el camp de tir) canviant-ne l’ús i aprofitar del tot el potencial natural de la zona. “És el que es fa a Àustria o Suïssa”, va aclarir.

pdf3.jpg