Els ecologistes treballaran amb els tècnics la proposta de parc natural

Autor: eva arasa
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 23 de Desembre de 2009

Els Amics de la Rabassa es van reunir ahir amb el ministre d’Ordenament Territorial i Medi Ambient, Vicenç Alay, amb l’objectiu de presentar-li el projecte que el col.lectiu va elaborar com a alternativa a Naturlàndia.

Encara que no hi ha cap data prevista per a una nova reunió, l’entitat farà arribar al Govern tota la documentació de què disposen, relativa a Naturlàndia –projecte de parc temàtic que tira endavant el Comú de Sant Julià de Lòria. Així mateix, els Amics de la Rabassa preveuen seguir en contacte amb els serveis tècnics de Medi Ambient, de manera que puguin disposar de més elements per elaborar la seva proposta de parc natural de la Rabassa i el Conangle.

L’agrupació ciutadana valora positivament la trobada que, tot i que es va cloure sense cap compromís concret de les parts, sí que va servir per donar a conèixer un projecte que pretén compatibilitzar la preservació dels entorns naturals de la Rabassa i el Conangle amb la dinamització econòmica de la zona. Com a membre d’Amics de la Rabassa, Josep M. Goicoechea insistia ahir que l’agrupació, igual que el Comú lauredià, defensa la revitalització econòmica de la parròquia, però “amb un projecte sostenible i que respecti la natura, encara que això vulgui dir que el benefici econòmic sigui menor i que els guanys triguin més temps en arribar”.

Goicoechea es va mostrar sorprès perquè, aparentment, el Govern no coneixia oficialment el projecte de Naturlàndia, almenys en el seu conjunt. Segons Goicoechea, això és conseqüència del fet que “el Comú ha presentat el projecte de manera fragmentada, de manera que s’han generat algunes confusions i, fins i tot, hi ha qui es pensa que Naturlàndia és només el Tobotronc”.

La reunió d’ahir va aplegar representants d’Amics de la Rabassa, el ministre d’Ordenament Territorial i Medi Ambient, Vicenç Alay, i també els directors de Medi Ambient i de Patrimoni Natural, així com un parell de tècnics de Govern. La plataforma ciutadana valorava especialment “el fet de trobar, per primera vegada, una Administració que escolta, i amb atenció, les nostres propostes”.

Els Amics de la Rabassa pretenen que aquest entorn forestal aculli activitats lúdiques i esportives “enmig de la natura, no pas transformant la natura”.

pdf3.jpg