S’inicien les obres de reforç als Dos Valires

Autor: a. tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 10 de Desembre de 2009

El consell de ministres va decidir ahir aixecar parcialment l’ordre d’aturada global de les obres a la boca oest al túnel dels Dos Valires.

En un comunicat, l’executiu va fer públic que es poden tirar endavant “les actuacions, intervencions i activitats necessàries” amb l’objectiu “d’assegurar, preservar i enllestir” els elements estructurals que hagin pogut quedar afectats pel sinistre.

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, que va comparèixer per explicar les novetats del cas, va deixar clar que la mesura només seria d’aplicació a les parts de l’estructura “que ja s’han començat a executar”, i que tinguin com a objectiu “consolidar l’estructura”. Per a la resta, caldrà esperar que hi hagi una “revisió de l’estat actual de l’obra”. Amb aquest objectiu, Bartumeu ja va anunciar la setmana passada que s’encarregaria una auditoria tècnica a una entitat independent, “de reconegut prestigi internacional”. El cap de Govern va revelar ahir que l’encàrrec es faria a la companyia de Bèlgica Bureau Veritas. A més, també va donar a entendre que la unió temporal d’empreses responsable dels treballs demanarà un informe per compte propi.

En qualsevol cas, les obres d’apuntalament que es portin a terme hauran de respectar la part que la Batllia manté precintada per a la investigació judicial de les causes de l’accident. Bartumeu també s’hi va referir, tot informant que s’avança “a bon ritme”, i que el fiscal ha sol·licitat una reunió per comunicar al líder de l’executiu l’estat de la situació. Ahir el consell de ministres també va decidir aprovar una revisió dels costos dels treballs de l’interior del túnel, per un import de 184.000 euros.

pdf3.jpg