Els constructors de la nova caserna hauran d’assumir els desperfectes

Autor: clara garnica
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 7 de Desembre de 2009

L’informe detallat del Govern i elaborat amb la participació del cos de Bombers, de la pròpia constructora i dels industrials que van edificar la nova caserna de Santa Coloma deixa paleses i detallades cadascuna de les deficiències que aquest edifici presenta, tot i no arribar ni als dos anys de vida.

Aquest document, sol.licitat pel propi cos i elaborat des del Ministeri d’Interior el mes de novembre passat amb la participació concreta del Departament de Manteniment i del Ministeri d’Ordenament Territorial, especifica totes les responsabilitats que hauran d’assumir els responsables de l’edifici de Santa Coloma. El ministre d’Interior, Víctor Naudi, va explicar a aquest rotatiu que no se sancionarà la constructora (que tenia empreses subcontractades, també implicades), ni els industrials, però se’ls insta al fet que solucionin i costegin cadascun dels desperfectes.

De fet, i tal com va comunicar el director de Bombers, Joan Recasens, “des de fa dues setmanes que s’estan arreglant aquests punts problemàtics”. Entre els més importants, i que van ser denunciats pel propi cos a l’Executiu aquest estiu, hi ha les constants goteres a diverses parts de la caserna, problemes de canalització als desaigües, deficiències en la climatització i calefacció, o un problema de configuració elèctrica relacionat amb el sistema informàtic. Tots ells hauran de ser solucionats pels seus responsables i edificants partint d’un “temps prudencial”, segons va assenyalar Naudi. En cas que passat aquest temps no s’haguessin solucionat els problemes, Naudi va manifestar que des del ministeri “haurem de prendre mesures”.

PRUDÈNCIA DAVANT LES SOLUCIONS

Recasens va explicar alguns dels punts ja estan enllestits o estan a punt d’acabar-se, com és la configuració elèctrica a través d’un nou sistema informàtic, tot i que es va mostrar prudent, sobretot amb el tema de les goteres, un dels aspectes més problemàtics de la caserna. Recasens va informar que ja “està arreglat, però s’haurà d’esperar a veure què passa quan comenci a ploure amb ganes”. El director del cos, que va assegurar que els Bombers no estan pagant res d’aquestes reparacions, també va queixar-se d’alguns dels materials amb què es va construir la caserna, els quals va definir com “no gaire adequats”. Per exemple, l’ús de la fusta premsada, que amb el temps, s’infla. En aquest sentit, “la responsabilitat és dels arquitectes i no de la constructora”, va manifestar Recasens.

MENYS DE DOS ANYS DE VIDA

Amb tot, el que ha quedat del tot pal.lès és que l’edifici de Santa Coloma no va ser edificat amb plenes garanties, ja que no té ni dos anys de vida. La caserna va ser inaugurada oficialment el 23 de gener de 2007, sota la direcció del que aleshores era director de Bombers, Francesc Areny. El cost total aproximat de l’obra va ser de 7,2 milions d’euros. Ja llavors va haver-hi problemes de retocs a l’interior de l’edifici que havia de dur a terme la constructora.

D’altra banda, Naudi va explicar que el que sí que està finançant el Govern són un seguit de canvis a la caserna de Santa Coloma, per tal de millorar-la, però que no es relacionen amb els desperfectes d’edificació.

pdf3.jpg