Andorra podria servir de plataforma per provar noves tecnologies

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Desembre de 2009

El vicesecretari general de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), Houlin Zhao, es va mostrar convençut que Andorra pot ser una «plataforma per experimentar noves tecnologies» i, al mateix temps, pot servir «d’exemple perfecte» de com països aïllats, en aquest cas per muntanyes, poden desenvolupar sistemes de comunicació avançats.

Zhao va fer aquestes declaracions en el marc de la reunió que se celebra al Principat des d’ahir per preparar la Conferència Mundial d’aquest organisme que se celebrarà al maig del 2010 a l’Índia. El ministre d’Ordenament Territorial, Vicenç Alay, va posar de manifest durant la presentació de la reunió que Andorra està sent pionera en àmbits com la Televisió Digital Terrestre o la fibra òptica. Durant l’acte també es va destacar el paper actiu que està fent Andorra dins la UIT, i la voluntat de seguir prestant la seva «modesta» ajuda per contribuir al desenvolupament tecnològic de petits països del Pacífic.

Alay va voler remarcar que a Andorra s’ha aconseguit fer una «veritable política de servei universal» en l’àmbit de les TIC, i ben aviat tothom podrà accedir a la fibra òptica. El director d’Andorra Telecom, Jaume Salvat, va afegir que Andorra col·labora amb la UIT participant en el finançament de projectes de comunicació rurals de tres països de la regió d’Àsia-Pacífic: Nova Guinea, Tonga i les Illes Marshall. A més a més, tot el material relacionat amb la televisió analògica s’ha enviat cap a aquesta zona.

pdf3.jpg