Hondures centra el final de la Cimera Iberoamericana

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 2 de Desembre de 2009

La condemna al cop d’Estat a Hondures i el reconeixement o no dels comicis celebrats el passat cap de setmana van centrar les conclusions de la XIX Cimera Iberoamericana que es va acabar ahir a Estoril i que va comptar amb la participació del cap de Govern, Jaume Bartumeu.

Finalment es va optar per una declaració conjunta de tots els països condemnant el cop d’Estat, però es va passar de puntetes a l’hora de valorar la celebració de les eleccions del cap de setmana, el principal punt de divergència entre els països membres.

Les conclusions de la cimera van posar èmfasi en la importància de la innovació i el coneixement com a prioritats dels estats membres de la comunitat iberoamericana.

D’altra banda, el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, participa des d’ahir fins avui a la 17a sessió del Consell de Ministres de l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) que té lloc a Atenes. En el marc de la sessió Espot va mantenir una trobada amb el seu homòleg de la república d’Uzbekistan, Vladimir Norov, durant la qual van signar el protocol relatiu a l’establiment de relacions diplomàtiques entre Andorra i aquest país de l’Àsia Central i va acordar promoure els contactes econòmics.

pdf3.jpg