Aval al suplement de crèdit de 316.000 €

Autor: M.R.
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 27 de Novembre de 2009

A la sessió parlamentària d’ahir també es va donar llum verd al projecte de llei de Suplement de Crèdit per finançar les Despeses derivades de l’Aplicació de la Legislació vigent en Matèria d’ajudes a l’Agricultura i a la Ramaderia, defensada ahir pel ministre competent en la matèria, Vicenç Alay, que va recordar com s’havia presentat una “mancança pressupostària de 316.000 euros” que calia compensar.

Alay –que va exposar com aquests ajuts beneficien el col.lectiu en unes circumstàncies en què, entre altres fets, s’han ampliat els caps de bestiar– va assenyalar que al pressupost de l’actual exercici s’havien reduït les ajudes fins als 2,3 milions, quan els càlculs de projecció requerien una ampliació de més de 50 milions de les antigues pessetes. El text es va aprovar per assentiment, sense cap veu discrepant, un fet que va agilitzar la sessió.

RADIO ANDORRA

D’altra banda, ahir també s’examinava la proposta d’aprovació del conveni transaccional entre el Principat d’Andorra i el Regne d’Espanya per a la cessió de l’edifici i altres béns de Radio Andorra. En aquest cas, el ministre Xavier Espot va agafar la paraula per justificar com amb aquest text es culminava “un procés de llarga durada de negociacions”, motiu pel qual el Govern sol.licitava l’aprovació. Igualment, també per assentiment, aquest text va prosperar.

TRES QUARTS D’HORA DE SESSIÓ

Sens dubte, la sessió d’ahir del Consell General va ser la més breu en el que va de legislatura, amb una durada de tres quarts d’hora, prop de 20 minuts dels quals van ser ocupats per la pausa autoritzada pel Síndic Dallerès quan només havia passat prop de 15 minuts des del començament. Si bé el quart punt de l’ordre del dia, el de les taxes del sucre, havia de ser el més debatut –o pràcticament l’únic en què els grups parlamentaris havien d’intervenir–, la retirada d’aquest projecte de llei va comportar una sessió descafeïnada a la capital.

pdf3.jpg