Nou Lycée per al curs 2012-2013

Autor: d. moreno
Font: diari d'andorra
Publicat el: 24 de Novembre de 2009

França ha acceptat el terreny que el Govern li oferia a la zona encampadana de Prada de Moles i finalment hi construirà el nou Lycée.

Segons va explicar el delegat de l’ensenyament francès, Michel Maginot, ara començaran els estudis tècnics per definir el projecte, però va avançar que el que ja s’ha decidit és construir un centre per a 600 alumnes i que l’objectiu és que sigui operatiu en el curs 2012-2013. Segons va indicar Maginot, no seria necessari que l’escola –que es construeix per desdoblar el liceu Comte de Foix, al límit de la capacitat– tingués tantes places, però s’ha optat per fer-la una mica més gran, ja que “es preveu que el Lycée necessita una renovació”, i així es podran fer les obres que el centre necessita. Es tancaran aules a l’escola d’Andorra la Vella i alguns alumnes aniran provisionalment a Encamp mentre durin els treballs.

Maginot va acudir a l’escola francesa de primària de la Massana, coincidint amb la visita que hi feien la ministra d’Educació, Susanna Vela, i el secretari d’Estat Josep Roig, que també van acudir al centre espanyol de la parròquia. I durant la compareixença de premsa conjunta (en la qual també hi havia el conseller d’Educació espanyol, Bartumeu Bauçà) el delegat va manifestar que un dels projectes que s’estudien és oferir a alumnes de fora del Principat la possibilitat d’estudiar alguns dels BTS (ensenyament de tipus professional) que ofereix el liceu Comte de Foix. Actualment aquesta possibilitat no es preveu perquè no se’ls pot oferir allotjament. El centre d’ensenyament sí que disposa de places per a alumnes interns, però estan reservades per a residents al Pas de la Casa. Però el que els responsables del sistema educatiu calculen és que un cop s’obri el nou collège encampadà els estudiants del Pas aniran allà i, per tant, es podrà oferir l’allotjament a alumnes forans.

LES VISITES

La titular d’Educació va manifestar que l’objectiu de les visites és conèixer els centres educatius i també els equips directius i “veure quins problemes tenen i quines necessitats”. A la visita també hi va acudir el responsable de l’Observatori per a la qualitat de l’educació, Jordi Torné, ja que, tal com hi va afegir Susanna Vela, la informació recollida “ens permetrà a nosaltres i al director de l’Observatori fer el seguiment de les mancances i neguits”. El que van recollir ahir van ser problemes menors referents a la calefacció o la xarxa informàtica, va precisar la ministra.

Vela va manifestar que es continua treballant en el pla estratègic d’infraestructures per definir les necessitats futures d’espais educatius. Amb referència a l’escola de Canillo, la ministra va indicar que el comú ha fet un oferiment un cop descartada l’opció dels terrenys de Sella per construir un nou centre, però que “a partir d’aquí hem de valorar si ens pot servir [l’ampliació] o si hem de buscar un altre terreny”. La màxima responsable d’Educació va afirmar que es calcularan les necessitats futures d’espai i que a partir d’aquí es prendrà una decisió que “tampoc no és pot allargar eternament”.

pdf3.jpg