El futur liceu d’Encamp podrà acollir 600 alumnes i obrirà el curs 2012

Autor: agències
Font: bon dia
Publicat el: 24 de Novembre de 2009

La ministra i el secretari d’Estat d’Educació, Susanna Vela i Josep Roig, van visitar ahir al migdia les instal·lacions de les escoles de maternal i primària del sistema espanyol i el francès a la Massana.

El delegat de l’ensenyament francès a Andorra, Michel Maginot, i el conseller d’Educació de l’ambaixada Espanyola, Bartomeu Bauçà, van fer d’amfitrions durant la visita. En l’acte, Maginot va avançar que el futur liceu d’Encamp podrà acollir fins a 600 alumnes, tot i que en principi només calien 400 places.

Es preveu que el liceu d’Encamp obri portes el curs 2012- 2013 i que hi hagi escolaritzats de 1.000 a 1.100 alumnes entre els dos centres del sistema educatiu francès. A Encamp hi aniran els estudiants de les parròquies altes (de fet, teòricament haurà d’estar obert el túnel dels Dos Valires) i, probablement, una part dels d’Escaldes-Engordany.

Segons Maginot, era necessari fer una nova escola per albergar estudiants de col·legi i liceu amb 400 places, tot i que finalment el centre en tindrà 600. D’aquesta manera, un cop obert, s’omplirà amb alumnes procedents del Liceu Comte de Foix, per poder tancar aules de l’edifici de la capital amb l’objectiu d’anar-les renovant. Un cop acabi aquesta reforma, es mirarà d’equilibrar el nombre d’alumnes entre els dos centres.

Pel que fa a l’internat del Liceu Comte de Foix, es tancarà per als estudiants de col·legi, ja que els que procedien del Pas de la Casa aniran a Encamp. Tot i així, seguirà funcionant ja que es té la voluntat d’acollir alumnes de BTS (diploma de tècnic superior) procedents de França, ja que hi ha “mitges seccions i seria interessant omplir-les”, segons va comentar Maginot.

Per la seva banda, la ministra d’Educació va explicar que el ministeri està treballant en el pla especial d’equipaments, en què s’haurà de preveure els edificis escolars que farà falta edificar a curt o a mitjà termini. Aquest pla s’haurà d’establir en funció del creixement de la població, tenint en compte la immigració i els canvis de residència dins del país.

Respecte a la construcció de les escoles de Canillo, Vela va recordar que el Comú de la parròquia ha desestimat fer-les al prat de la Sella i ha proposat ampliar les instal·lacions actuals. Vela va afegir que el ministeri haurà de valorar, en funció de les necessitats previstes, si es podrà dur a terme o s’haurà de demanar un altre terreny.

La ministra també va dir que esperen rebre el document marc que permetrà el reconeixement del batxillerat andorrà a Espanya entre aquesta setmana i la vinent.

pdf3.jpg