Potenciar la marca Pirineus

Autor: c. audí / a. tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 21 de Novembre de 2009

Andorra i Catalunya treballaran conjuntament per potenciar la marca turística Pirineus. Perquè l’objectiu és “reforçar-la” i “consolidar- la”. És per això que els governs de les respectives administracions promouran aviat una trobada entre els responsables de Turisme, per “avançar” en aquest objectiu i consolidar l’eix pirinenc com un segell turístic global per vendre més enllà de les fronteres.

Aquesta és la principal conclusió que es va extreure ahir de la reunió que van mantenir al matí el cap de Govern, Jaume Bartumeu, i el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla. El dirigent veí, en aquest sentit, va recordar que “l’economia és una preocupació central en qualsevol govern”, per la qual cosa considera “fonamental” promoure l’eix pirinenc “fora del nostre àmbit geogràfic”.

El president es va desplaçar al país en el marc de la cimera del Summit sobre el futur d’Europa, i abans de pronunciar el discurs de cloenda va mantenir una reunió amb el màxim responsable de l’executiu. “Ha estat una primera reunió de treball per veure i analitzar l’evolució de l’acord de col·laboració signat al gener entre el Govern i la Generalitat”, va explicar Bartumeu. Sense entrar al detall en cap qüestió concreta –així ho va assegurar el socialdemòcrata–, es van repassar qüestions que conté l’acord referents a la sanitat, el medi ambient, l’educació, el turisme o el català. “Hem analitzat ministeri per ministeri per mirar com podem implementar l’acord”, va incidir.

L’AEROPORT D’ALGUAIRE

Sobre la propera posada en marxa de l’aeroport d’Alguaire i la vinculació que hi tindrà Andorra, Montilla es va limitar a explicar que actualment, a la Generalitat, estan “treballant” per tancar acords amb empreses aèries i que la infraestructura entrarà en funcionament “durant els mesos vinents”.

Per la seva banda, el cap de l’executiu andorrà va reiterar la posició que ha mantingut en els darrers mesos sobre Alguaire: “Ha de ser el nostre aeroport de referència.” I, com ja ha manifestat en anteriors ocasions, també va incidir en el fet que consideren “que l’aeròdrom de la Seu d’Urgell no entra dins de les nostres prioritats”.

A la trobada també es van posar sobre la taula les problemàtiques que pateixen els treballadors transfronterers, encara que, segons va manifestar el cap de l’executiu, “la part important” pel que fa a aquesta qüestió s’haurà de tractar amb el govern central de Madrid.

EL TC I L’ESTATUT CATALÀ

Arran de les preguntes de la premsa, Montilla es va referir a les declaracions del conseller d’Interior, Joan Saura, que va demanar la dimissió en bloc dels membres del Constitucional espanyol pel retard de la sentència de l’estatut. Montilla espera que l’alt tribunal pugui emetre un dictamen “al més aviat possible”.

pdf3.jpg