Andorra i Catalunya acorden la potenciació de la marca Pirineus

Autor: marc rodríguez
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 21 de Novembre de 2009

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, que ahir visitava el Principat amb el motiu fonamental de la seva participació en la cloenda del quart Summit per al futur d’Europa, va aprofitar el viatge per mantenir amb el cap de Govern, Jaume Bartumeu, una reunió de treball, en el que va suposar la seva primera trobada oficial des que el líder socialdemòcrata es va erigir vencedor als comicis del 26-A.

Si bé el 29 de gener passat l’excap de Govern Albert Pintat signava amb Montilla el conveni marc que elevava el rang de les relacions entre tots dos territoris, el torn ahir va ser per a Bartumeu, que va abordar amb el president de la Generalitat les vies de concreció d’aquest document.

Tots dos dirigents es van referir de forma especial a l’àmbit turístic, on, segons Bartumeu, es va acordar promoure una trobada entre responsables dels departaments homòlegs de la Generalitat i d’Andorra per “avançar en la consolidació de la marca Pirineus com a marca d’atractiu turístic conjunt”. Montilla va ampliar com del que es tracta és de “sumar esforços, també amb la república francesa”, creant “un espai comú per a la promoció internacional de la marca, amb la capacitat d’atracció que això pot tenir, que ha de tenir, com ho tenen altres indrets geogràfics arreu del món”.

Tal com va expressar Montilla, el que es va fer és un “repàs als temes de preocupació comuna tractats en els darrers mesos”, avançant en àmbits com la salut, l’educació –també la virtual i les noves tecnologies que afecten aquest sector– i l’economia, “una preocupació central de qualsevol Govern” i més encara en el moment actual. Bartumeu, que va agrair “especialment” a Montilla la visita al Principat, va ampliar com sobre la taula es va començar a analitzar “ministeri per ministeri, conselleria per conselleria, els temes en què s’està avançant, però també aquells on es pot avançar encara”, ampliant els àmbits de col.laboració esmentats pel president també al medi ambient.

ALTRES PUNTS D’INTERÈS

A banda de l’àmbit turístic, l’aspecte empresarial també va ser molt present a la reunió. En aquest cas, el conveni que hores després de la compareixença s’havia de signar entre la CEA i la Pime va ser valorat molt positivament pel responsable català, que va recordar també com “el nou marc que tindrà Andorra” en matèria de transparència fiscal, amb la nova llei d’intercanvi d’informació en vigor i els convenis que se signin, “farà que pugui haver-hi més intercanvis comercials i d’inversió”, un fet que va qualificar com a “positiu”.

L’aeroport d’Alguaire, que Bartumeu va considerar “de referència al sud de la nostra frontera”, també va estar sobre la taula, tot i que la reunió “no donava per més” pel que fa a d’altres concrecions. Montilla, qui va recordar com “molt properament” tindrà lloc la seva obertura, va destacar com la Generalitat treballa en acords amb diverses empreses aèries per enllestir el seu màxim funcionament.

pdf3.jpg