El Govern i Càritas impulsen la creació d’un banc d’aliments

Autor:
Font: Bon Dia
Publicat el: 17 de Novembre de 2009

El departament de Medi Ambient, Càritas Andorrana i algunes grans superfícies comercials signaran els dies entrants un conveni basat en l’aprofitament dels productes que els grans centres comercials retiren de la venda perquè tenen una data de caducitat molt propera o perquè el condicionament està alterat.

Es tracta de productes que encara es poden consumir i que poden constituir un banc d’aliments per a les persones que necessiten que Càritas els ajudi per cobrir les seves necessitats més bàsiques.

Des de l’executiu, a través d’un comunicat, es va explicar ahir que el banc d’aliments és un projecte que respon als objectius del Pla nacional de residus i que té un important component social. Així, s’estima que els seus beneficiaris directes seran, en una primera fase, entre 30 i 40 persones.

Concretament, es tracta de deu famílies que reben un seguiment social dels treballadors socials de Càritas. El conveni fixarà les obligacions de les tres parts implicades en el projecte. Els centres comercials que han acceptat participar-hi són, fins ara, Andorra 2000, Sant Eloi, Pyrénées Distribució, Escale i River. De la seva banda, el departament de Medi Ambient s’ha compromès, a través del Centre Andorra Sostenible, a fer la promoció i la publicitat del banc d’aliments.

La signatura del conveni, segons es va informar des de l’executiu, serà el dia 26 de novembre i el text serà rubricat pel ministre d’Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, pel president de Càritas Andorrana, Agustí Font, i pels responsables dels cinc centres comercials que s’han adherit de moment a aquest projecte.

La creació d’un banc d’aliments a Andorra ja va ser anunciada recentment pel copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, que va destacar la “importància” d’una iniciativa d’aquestes característiques ja que al país hi ha famílies “realment necessitades” i s’ha començat a detectar algunes situacions de pobresa fins ara més  pròpies d’altres llocs.

pdf3.jpg