El Govern adapta dos reglaments a la llei de la CASS

Autor:
Font: Diari d'Andorra
Publicat el: 16 de Novembre de 2009

L’executiu ha fet canvis en dos reglaments per adequar-los a la nova llei de la CASS, que va entrar en vigor aquest mes. El Govern introduirà modificacions en el reglament que regula la pensió de solidaritat per a la gent gran que es va aprovar el 18 de febrer d’aquest any.

Concretament s’afegirà un article que especifica que l’executiu es farà càrrec de la cotització de la part empresarial i, la persona beneficiària de la part assalariada. Aquest nou article afectarà les pensions de solidaritat per a la gent gran que no gaudeixin de cobertura a la branca general. Aquesta decisió es va prendre en el consell de ministres de l’11 de novembre.

El Govern també va acordar canvis en el reglament d’atenció social, de treball i de seguretat social de les persones amb discapacitat que es va aprovar el novembre del 2004. En aquest cas es modificarà la disposició transitòria tercera que estableix que les persones amb discapacitat que reben la pensió d’adults minusvàlids se’ls reconeixerà un grau de discapacitat del 33%, d’acord amb la regulació de la Comissió Nacional de Valoració, que estableix els criteris i els barems per al diagnòstic i la valoració de les disfuncions. Els canvis que ha  introduït l’executiu no tindran efectes retroactius per a les persones afectades.

Amb aquestes actuacions la nova llei segueix el seu camí. Les modificacions que s’aplicaran a la majoria de reglaments han de permetre el desplegament de la nova normativa en matèria de seguretat social. A més, aquests reglaments hauran de donar cobertura legal al pressupost de l’executiu per al 2010.

pdf3.jpg