Vela: “L’escola de Canillo és un projecte prioritari”

Autor: Clara Garnica
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 6 de Novembre de 2009

La ministra d’Educació i Cultura, Susanna Vela, va opinar ahir sobre l’aturada del pla especial per ubicar el nou centre escolar de Canillo als terrenys de la Sella. Vela va informar que des del ministeri competent estan en espera que el Comú ofereixi una nova alternativa per ubicar l’escola, ja que aquesta infraestructura educativa és una de les “prioritàries” per al Principat.

La ministra va explicar que l’escola de Canillo figura a la zona alta dins l’estudi que el Ministeri d’Educació està elaborant sobre les principals mancances educatives al país. Vela va recordar que actualment el centre canillenc disposa de blocs prefabricats, que cal suprimir com més aviat millor.

Pel que fa a les possibles alternatives, Vela va manifestar que fins a dia d’avui no han rebut cap possible opció, però que descartarien ubicar la nova escola a la zona d’Incles perquè “la nostra voluntat és que els centres educatius se situïn en nuclis urbans”. Una altra opció que planteja el Comú canillenc, i que sembla que és la que té més força, és l’ampliació de l’actual centre educatiu a partir d’uns terrenys comunals que hi ha al costat. En aquest sentit, Vela es va mostrar prudent: “Cal veure si tècnicament i jurídicament és possible, ja que tampoc sabem de quants metres quadrats estaríem parlant”.

En aquest sentit, Vela confia que el Comú faci les anàlisis pertinents i que tingui en compte el pla d’Urbanisme, ja que, segons Vela, “abans de decidir qualsevol cosa, s’ha de decidir bé”.

ES MANTÉ LA PARTIDA
De moment, el Ministeri d’Educació mantindrà una partida pressupostària per a l’any vinent per poder iniciar alguna part del projecte, o almenys per a elaborar els informes tècnics. Per aquest motiu, el Comú haurà d’aportar la seva nova alternativa com més aviat millor i a partir d’aquí “podrem començar a parlar de terminis específics”, que haurien de permetre iniciar el projecte l’abans possible, atès el caràcter prioritari que li dóna el ministeri.