El Govern ha atorgat 25 prestacions per a persones en situació d’atur

Autor: d. m.
Font: diari d'andorra
Publicat el: 4 de Novembre de 2009

El 7 d’octubre passat, quan la mesura va entrar en vigor, 14 persones ja van demanar informació dels requisits necessaris per obtenir aquesta prestació de 916 euros.

El Govern no va precisar ahir quantes persones han sol·licitat l’ajut, però sí que van assenyalar que són força més de les que ja tenen la prestació assegurada. Ara per ara són 25 les demandes que han estat aprovades en complir tots els requisits que marca la normativa. I els tècnics analitzen 9 demandes més, que estan en el tràmit de revisió definitiu.

Es tracta d’un ajut que té una durada de sis mesos, excepte per als treballadors desocupats de més de 55 anys o els que tenen familiars a càrrec, que podran sol·licitar una pròrroga de tres mesos més. L’import és de 916 euros mensuals com a màxim.

Les condicions que han de complir els sol·licitants són almenys tres anys cotitzats en els darrers cinc, haver perdut la feina durant aquest any, estar a l’atur de manera involuntària i estar inscrits al Servei d’Ocupació almenys des de 45 dies abans de la presentació de la sol·licitud. Justament aquesta darrera condició va tenir efectes immediats en el nombre d’inscrits. El Govern també estudia el barem d’ingressos del domicili del demandant.

pdf3.jpg