Andorra incrementarà els fluxos turístics amb Ucraïna

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 27 d'Octubre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va reunir-se ahir al matí amb l’ambaixador d’Ucraïna, Anatoly Scherba, que realitzava la seva primera visita oficial al Principat, acompanyat del cònsol honorari d’Ucraïna a Andorra, Antoni Zorzano.

Seguidament, el diplomàtic ucraïnès va mantenir una conversa amb el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, on, segons va anunciar el Govern, es va abordar una proposta d’acord de cooperació turística que permetria l’increment dels fluxos turístics i la promoció de les inversions econòmiques.

D’altra banda, Espot i Scherba van comentar les situacions de tots dos països en referència a les relacions amb la Unió Europea, així com la candidatura ucraïnesa per a ser membre no permanent del Consell de Seguretat de les Nacions Unides per als anys 2016 i 2017, per la qual cosa Ucraïna va demanar el suport d’Andorra. Aquesta ajuda del Principat també va ser sol.licitada per a la candidatura a la Junta Directiva de la Federació Internacional de la Creu Roja, amb la mirada posada a les eleccions que se celebraran pròximament a les quals aquest país es presentarà. Durant la reunió, tots dos van acordar continuar treballant els temes en curs i “promoure i estrènyer les relacions bilaterals” conjuntes, segons va comunicar el Govern.

pdf3.jpg