Espot garanteix que cap acord és retroactiu

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 27 d'Octubre de 2009

El ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, i l’administrador federal d’Ingressos Públics del ministeri d’Economia de l’Argentina, Ricardo Echegaray, van escenificar ahir la signatura del setè acord d’intercanvi d’informació fiscal.

Ja només en queden cinc perquè Andorra compleixi els estàndards de transparència bancària que va decidir l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i, per tant, abandoni la llista grisa de paradisos fiscals.

Espot va destacar la manca de retroactivitat, novament, com a principal característica del text subscrit ahir. De fet, va afirmar que no n’hi ha en cap dels acords que s’han culminat fins ara, encara que Andorra pel Canvi (ApC) ho posés en dubte pels acords de França, Mònaco i Liechtenstein. “Encara no ha arribat el dia en el qual no ens mirem bé el que signem”, va comentar irònicament Espot. Echegaray va confirmar que l’acord només s’aplicaria per a exercicis fiscals iniciats l’1 de gener del 2010.

Echegaray va comentar que havien estat les autoritats de la República Argentina les sol·licitants del conveni, ja que cerquen “acords amb aquelles jurisdiccions que tinguin baixa tributació”, i va citar com a exemples Gibraltar, Jersey, Guernsey i San Marino. També va especificar que les sol·licituds serien només sobre “casos concrets”.

Espot va refermar que abans d’acabar l’any el Principat comptarà amb “més de 12 acords signats”, entre els quals el d’Espanya, del qual va destacar que està “gairebé tancat”, tal com ja va avançar el cap de Govern a AD Ràdio.

pdf3.jpg