Andorra signa avui amb l’Argentina el setè acord d’intercanvi d’informació

Autor: pere moliné
Font: més andorra
Publicat el: 26 d'Octubre de 2009

El titular de l’Administració Federal d’Ingressos Públics de la República argentina, Ricardo Echegaray, signarà aquest matí amb el ministre d’Afers Exteriors, Xavier Espot, un acord d’intercanvi d’informació fiscal.

Amb aquest seran set els convenis d’aquest tipus signats pel Principat i està previst que ben aviat es pugui fer el mateix amb Espanya. Fins ara Andorra ha arribat a acords fiscals amb Bèlgica, Àustria, Mònaco, Liechtenstein, San Marino i França. En aquest darrer cas, el ministre de pressupost francès va visitar Andorra.

Divendres passat el cap de Govern, Jaume Bartumeu, va rubricar el sisè acord d’aquestes característiques personalment. En aquest cas amb Bèlgica. Bartumeu va visitar Brussel·les on es va trobar amb el ministre de Finances d’aquest país, Didier Reynders, a la seu d’aquest organisme estatal belga i van rubricar junts l’acord d’intercanvi d’informació fiscal.

Posteriorment a la signatura, Bartumeu i Reynders van mantenir una reunió en la qual el ministre va oferir el suport de Bèlgica al reforçament de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea. Atesa la circumstància que Bèlgica assumirà la presidència de torn de la Unió Europea durant el segon semestre del 2010, el cap de Govern va agrair a Reynders la bona disposició trobada. Jaume Bartumeu va convenir amb Didier Reynders que properament es posaran novament en contacte per analitzar la proposta andorrana d’acostament a Europa. Andorra mantindrà aquestes converses en estreta col·laboració amb Espanya, país que assumirà la presidència de torn de la Unió Europea, al primer semestre del 2010.

La delegació andorrana també va trobar-se divendres amb els ambaixadors de Mònaco i San Marino a la Unió Europea.

pdf3.jpg