Andorra rubrica avui el seu setè acord d’intercanvi de dades en matèria fiscal

Autor:
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 26 d'Octubre de 2009

El ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, signa avui un nou acord d’intercanvi d’informació fiscal, en aquest cas amb Argentina, en el que suposarà la setena rúbrica per tal d’aconseguir arribar a la xifra de les dotze que exigeix l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) després dels estàndards acordats al G-20 del 2 d’abril, a Londres.

D’aquesta manera, només en restaran tres firmes per tal de sortir de la llista grisa, on el Principat encara hi figura fins que no es tanquin les negociacions amb països com ara Espanya o Portugal, entre d’altres, que romanen a la llista d’espera per a les pròximes setmanes.

A les deu del matí, l’administrador Federal d’Ingressos Públics del ministeri d’Economia d’Argentina, Fernando Echegaray, es reunirà amb Espot al despatx del ministeri d’Exteriors, una trobada que procedirà a la firma, a dos quarts d’onze, de l’acord d’intercanvi de dades en matèria fiscal. Posteriorment, tots dos representants donaran comptes dels termes de l’acord davant dels mitjans de comunicació. El mateix Espot serà el protagonista de la següent signatura, la vuitena, amb Holanda. Aquesta rúbrica serà dimarts de la setmana vinent. Fa uns dies, el secretari general de l’OCDE, Ángel Gurría, va felicitar Andorra pels avenços fets en aquesta matèria en una missiva enviada al cap de Govern, Jaume Bartumeu.

pdf3.jpg