Bartumeu anuncia que les dificultats de l’acord amb Espanya “ja estan superades”

Autor: aleix tugas
Font: diari d'andorra
Publicat el: 24 d'Octubre de 2009

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va manifestar des de Brussel ·les que les dificultats més importants per tirar endavant l’acord d’intercanvi d’informació amb Espanya “ja estan superades”.

El líder de l’executiu va fer les declaracions al programa Cal Fernàndez d’AD Ràdio, poc després de fer efectiu el sisè acord, la meitat dels que reclama l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE). El viceprimer ministre del regne belga, Didier Reynders, que també és titular de la cartera de Finances, va ser qui va acompanyar Bartumeu en el moment de la signatura.

Posteriorment, el líder de l’executiu va explicar que aquest era un dels “acords de qualitat” que va demanar Ángel Gurría, secretari general de l’OCDE. També va precisar que la subscripció del conveni amb Espanya seria “ben aviat”, i que ja només era una “qüestió d’agendes”. També va assegurar que totes les dificultats “estan superades”, ja que hi havia “aproximadament un 15 per cent del text” que calia enllestir amb molta precisió.

El cap de Govern va manifestar que l’acompliment dels mandats de la comunitat internacional han fet que ara l’executiu pugui treballar “amb menys angoixes”. Així, per exemple, va assenyalar que ara es podria centrar l’atenció molt millor en la reforma tributària. “Ningú no entendria que després de la feina que s’ha fet fins ara no tirés endavant el nou marc fiscal”, va explicar. D’altra banda, i tenint en compte la recent felicitació de l’OCDE, va considerar que la confiança a escala internacional “està recuperada”.

D’altra banda, el líder socialdemòcrata va explicar la importància de reformular les relacions amb Europa, amb l’estreta col·laboració de la presidència de torn espanyola. “Ser més propers a la Unió Europea ens permetrà deixar de ser un país tercer”, va explicar, “i per tant serà més senzill cercar professionals a l’exterior i també anar a fer feina a fora”. En altres paraules, Bartumeu va explicar que significaria “dedicar més hores a la feina, i no a patir per trobar feina”.

La propera cita de la transparència bancària serà a l’edifici administratiu del Govern. L’administrador federal d’Ingressos Públics del ministeri d’Economia argentí, Ricardo Echegaray, hi assistirà dilluns per tancar el setè conveni d’intercanvi de dades.

pdf3.jpg