El Govern i els comuns s’uneixen per promoure l’ús de deixalleries

Autor: ANA
Font: Més Andorra
Publicat el: 23 d'Octubre de 2009

El Govern i els comuns, amb el patrocini de Crèdit Andorrà, han impulsat una nova campanya de sensibilització efectiva des d’ahir i emmarcada en el Pla Nacional de Residus. Amb el lema Si l’acompanyes, guanyes –que ironitza amb la idea que els objectes no es traslladaran sols des de casa a la deixalleria i fa una crida a l’acció humana, que es veurà recompensada amb un premi– la campanya pretén fomentar l’ús de les deixalleries i fa especial èmfasi a donar a conèixer el tipus de residus que s’hi poden dur per ser reciclats, en lloc de dipositar-los en contenidors de rebuig, rius o espais urbans.

L’acció, que té un cost de 23.650 euros i es perllongarà fins al 2010, preveu motivar la participació del ciutadà amb premis que s’aconsegueixen fent ús de les deixalleries. El director del Departament de Medi Ambient, Xavier Cuenca, va explicar que la campanya ha nascut per incrementar la utilització de les deixalleries davant del poc ús que en fa la població. Així, l’objectiu fonamental d’aquesta iniciativa és «augmentar el nombre d’usuaris de les deixalleries, així com diversificar les categories de residus que s’hi aporten». Per la seva banda, el director de Relacions Institucionals de Crèdit Andorrà, Antoni Serrano, va defensar sobretot la creació d’hàbits en l’ús de les deixalleries que afavorirà la campanya, ja que s’ha detectat que, més que la manca d’interès, sovint el problema radica en la falta de costum.

Si aquesta campanya té èxit, els comuns es podran estalviar despeses de fins a 60.000 euros en la recollida d’andròmines i altres residus que es troben per les vies urbanes.

pdf3.jpg